Ny drift på Strandstua

– Vi gjør ikke dette for å bli rike, det skal være sikkert og visst, sier Unni Sehm.

VELKOMMEN: Lørdag åpner Strandstua for sesongen. De nye driverne ønsker gjestene velkommen.FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

SALSNES: Til helga åpner hun Strandstua på Salsnes sammen med svigerdattera. De to damene har vært i sving og laget mat i flere uker alt. På menyen står både norsk tradisjonskost som kjøttkaker og litt mer thai-inspirert kost. Det er Ubolphan Kanjananont Kvarme som står for den orientalske vrien på maten, Hun er gift med Unnis sønn, Rune Kvarme, og har med seg tradisjoner fra heimlandet inn i den norske kafevirksomheten på vakre Salsnes.


Kafeteria hver dag


Unni Sehm kom flyttende til Salsnes fra Trondheim for tre år siden. Hun har siden jobbet som frivillig på Strandstua for å klare å holde åpent om sommeren. Nå har også svigerdattera forelsket seg i Salsnes, og de to bestemte seg i vinter for å overta kroa og drive den.

– Vi skal ha åpen kafeteria hver dag. Der serverer vi middag, småretter, kaffe og kaker, forteller Sehm som legger til det blir pub hver lørdag.

– Vi gjør dette fordi det er artig, og fordi det er viktig for bygda, sier Sehm. At svigerdattera kom flyttende, har også vært en medvirkende årsak til at de to bestemte seg for å overta drifta. Hun måtte nemlig ha noe å gjøre.


Saser på turister


Kanjananont Kvarme holder på å ta doktorgrad i business og administrasjon og skriver en doktorgradsavhandling om nordmenns langtidsopphold i Thailand. Etter å ha bodd i Bangkok i en årrekke, har hun virkelig funnet roa på Salsnes. Nå håper både hun og Unni Sehm at sesongen blir god, med masse besøk både av bygdefolk, båtfolk og campinggjester.

De skal i alle fall gjøre sitt til at Strandstua blir et samlingspunkt – også i sommer.