Ønsker å skape en prestasjonskultur

Namdal Løpeklubb ønsker å favne bredt. Det innbefatter også satsing på de beste.

SESONGSTART: Søndag starter stafettsesongen for Namdal LK. Ole Jørgen Bruvoll (12) og Jonas Riseth (til høyre for Bruvoll) løper på seniorlaget i Olavstafetten, mens Tor Morten Klingen og Tomas Sandvik løper på veteranlaget. Leder Marit Brøndbo i Namdal LK ønsker at klubben skal markere seg også i fremste rekke på resultatlister. 

arkiv

NAMSOS: – Jo, vi er opptatt av rekruttering og bredde, men vi ønsker også å ha fokus på prestasjoner for dem som vil noe ekstra med løpinga i klubben. Og det er noen, sier Marit Brøndbo, leder i Namdal LK.


Vil markere seg


«Oppvarmingsløpene» er over. Søndag er det mer alvor, når en av landsdelens største stafetter, Olavsstafetten går av stabelen.

Etter mange års opphold ble denne stafetten «reetablert» i fjor, med god deltakelse og seier til blant annet Namdal LK i dameklassen og Overhalla i gutteklassen.

Namdal LK er på plass med fire lag i årets stafett – to i seniorklassene og to i veteranklassene. Brøndbo medgir at klubben ønsker å markere seg, og da ikke bare med mange lag på startstreken.

– Når løperne våre stiller til start, så vil de selvsagt vinne. Og vi har mange gode løpere, så vil det vise seg hva det holder til i forhold til de andre lagene. Uansett så mener vi det er riktig å ha målsetting om også å gjøre det best mulig, sier Brøndbo.

Etter at klubben vant St. Olavsloppet i fjor, uttalte hun at man ikke ønsket å framstå som «en koseklubb».

– Vi gir tilbud til dem som vil løpe også på mosjonsnivå. Samtidig så synes jeg det er viktig å signalisere at vi også er en klubb for dem som vil satse mer, sier hun.


NM-deltakelse


De som er i kategorien «satse mer» ønsker lederen også skal delta NM og større løp.

– Ja, vi har utøvere som satser på løping, og da synes jeg vi skal oppfordre til NM-deltakelse. For eksempel når det er NM i halvmaraton i Trondheim i høst. Vi har mange som løper halvmaraton, og når det først er NM i Trøndelag, så håper jeg vi blir godt representert der.


Achame på veteranlag


Med Olavstafetten søndag starter sesongen for fullt. Nå står en rekke løp på programmet før sommerens hovedmål, St. Olavsloppet.

– Vi vil selvsagt prioritere de lokale løpene, som Namsosløpet og Saldilten, samt Steinfjellstafetten, forteller Marit Brøndbo, som selv skal løpe en etappe for veteranlaget søndag.

Dette er seniorlagene til Namdal LK i Olavstafetten.

Damer: Heidi Hestmark, Kristin Riseth, Hilde Vigdis Larsen, Ane Appelkvist Stenseth, Maria Wågan, Emilie Damås og Linda Strompedal.

Herrer: Jonas Riseth, Erik Grimstad, Eirik Lorentesen, Ole Jørgen Bruvoll, Ole-Marius Bach, Mattis Amundsen og Ola R. Jansen.

Løpeklubbens fremste løper i vår, Solomon Achame, løper for veteranlaget.