Syngende skoler feiret skolenes sangdag

Løftet taket av kirka

Hva får du når du plasserer over 400 barneskoleelever i ett og samme lokale? Du får en kjempeflott konsertopplevelse.

Fylte kirka: Det var knapt en plass ledig under markeringen av skolenes sangdag i Namsos kirke. 

Hyllest: Sørenget oppvekstsenter hyllet heimplassen med sangen «Vemundvik» 

Bry deg: Mot-sangen, skrevet av lærer Torleif Formo ved Namsos barneskole, var selvfølgelig ett av Namsos barneskole sine bidrag. 

arkiv

NAMSOS: Når flere hundre skoleelever stemmer i på felles sang, høres det godt. Fredag formiddag runget sangen langt ut over Namsos sine kommunegrenser. Da ble skolenes sangdag markert for aller første gang i Norge, og i Namsos ble det invitert til en stor konsert i kirka for å feire dagen.


Krafttak


Namsos er en av flere kommuner i landet som er valgt ut til å være en syngende kommune, som en del av prosjektet «Krafttak for sang». I de syngende kommunene er det blitt opprettet en rekke tiltak for målgrupper som spedbarnssang, sang i barnehager, barnekor og sangstunder med barn og eldre. Hovedsatsinga i Namsos er «Syngende skoler», som har som mål at sangen fullt og helt skal tilbake i landets skoler.

For å feire dagen gikk kommunens tre syngende skoler – Namsos barneskole, Otterøy skole og Sørenget oppvekstsenter – sammen og ga publikum en storslått og flott konsert fredag formiddag. Namsos barneskole var først ut og serverte «Her sitter vi igjen» og Mot-sangen. Da de var ferdige tok hele kirka sats og stemte i på «Trondheimsnatt» og en morsom variant av «Hanen stend på stabburshella». Sammen med akustikken i kirka, kunne nok sangen høres langt ut mot både Bangsund og Overhalla.


Kulturpris


Deretter kom Sørenget oppvekstsenter med sine 60 elever opp foran publikum og sang Askil Holms hyllest til heimplassen, «Vemundvik» og rockeklassikeren til DumDum Boys, «Splitter pine».

"Samhold gjennom sang bidrar til at vi får godfølelsen i oss.

Amund lein

Varaordfører

Så var det Otterøy skole sin tur til å vise seg fram med sangstemmene sine. Skolen fikk i fjor Midt-Norsk kulturpris for den jobben de har gjort med bruk av sang i skolen.

De leverte tre låter. «Trøstekano», «I'll be There for You» og «Heal the World».

Det hele ble avsluttet med at alle skolene sang sammen med Kine Kvalstad på den nasjonale sangen for skolenes sangdag, «Større enn størst», som er laget av Kvalstad.

– Sang gjør noe med deg, og kan få deg i godt humør. Samhold gjennom sang bidrar til at vi får godfølelsen i oss, sa varaordfører Amund Lein som åpnet konserten.

I alt 150 skoler landet over tok del i fredagens feiring.

– Dette er en nasjonal sangdugnad som skal høres over hele landet, sa varaordføreren.