Lierne har rykket opp til 1.divisjon

Lierne har rykket opp til 1.divisjon etter at Sandnes slo Blussuvoll 3-2.

RYKKER OPP: Liernes damelag rykker opp til 1. divisjon i volleyball. 

arkiv

OSLO:  – Det er som en drøm som går i oppfyllelse, sier Lierne-spiller Synnøve Gjertsås (16).

Etter at Lierne slo Blussuvoll 3-1 i dagens første kamp, så det lyst ut med tanke på opprykk til første divisjon. Lierne skal spille mot Sandnes 17.00, men hadde råd til å tape om Blussuvoll tapte mot Sandnes. Sandnes slo Blussuvoll 3-2, og Lierne sikret derfor opprykk.

Fornøyd trener

Lierne-trener John Arne Vestnor er stolt av den jobben jentene har gjort gjennom sesongen, og tror laget kan stabilisere seg i 1.divisjon neste sesong.

– Dette skjedde jo litt tidligere enn vi trodde, så vi får takke Sandnes for hjelpen, sier en fornøyd Vestnor.

Vestnor forklarer at laget har hatt det som mål å kjempe i toppen av divisjonen hele sesongen, og til slutt være med på å kjempe om opprykk. Han ønsker å bruke sommeren på å trene godt, og mener den troppen de allerede har er god nok for å spille på nest øverste nivå i Norge neste sesong.

– Vi er gode nok til å klare oss, men det er mulig vi kommer til å være på utkikk etter noen forsterkninger. Vi har noen i kikkerten som vi vet vil være med, men vi ønsker i utgangspunktet å prioritere lokale spillere, sier Vestnor.

Tårevåte spillere

I det øyeblikket Sandnes tok det avgjørende poenget, og vant kampen mot Blussuvoll, sto jentene fra Lierne på tribunen med tårer i øynene. Det var tydelig at dette var noe spillerne hadde jobbet for lenge. Synnøve Gjertsås (16) var en av spillerne som ikke klarte å holde tårene tilbake.

– Jeg er så glad, nå. Det kom noen tårer, og det var veldig mye glede i hele laget. Vi er som en stor vennegjeng som trener og spiller sammen, og som har gjort det i flere år nå, forklarer Gjertsås.

Lierne vant også lørdagens siste kamp mot forhåndsfavoritt Sandnes, med 3-1 i sett. Dermed endte Lierne øverst i sin kvalifiseringspulje. Søndag ble Sunnfjord beseiret i finalen - før Lierne møtte Sandnes igjen i finalen. Der ble det tap med sifrene 3-0 og dermed ble Lierne nest best totalt i kvalifiseringa.