Tok dansen til nye høyder

Feiringa av Dansens dag nådde nye høyder fredag morgen da hele 9. trinn ved Høknes ungdomsskole danset seg til toppen av Svartfjellet i Namsos.

Trim: De som tok turen opp til Svartfjellet fredag morgen fikk en liten danseoppvisning av elevene fra Høknes ungdomsskole. 

Dans: De handlende i Namsos fikk seg en liten overraskelse fredag formiddag da en hel gjeng ungdommer plutselig startet å danse. 

arkiv

NAMSOS: – Vi er et team med lærere på skolen som synes det er litt artig å gjøre litt andre ting i løpet av en skoledag. I fjor var vi mye ute på tur, og da dansens dag kom tenkte vi at nå må vi gjøre noe sprell. Da dro vi opp på byfjellet Klompen og danset. I år måtte vi ta det ett lite hakk opp, forteller kontaktlærer Aina Beathe Thorsen.


Krydder


Sola skinte fra blå himmel, med det blåste friskt på toppen av Svartfjellet fredag morgen. Mens mange enten satt med morgenkaffen eller så vidt hadde kommet seg på jobb, var elevene fra Høknes ungdomsskole godt i gnag med ei danseøkt på det populære turmålet. Et par ivrige turgåere fikk seg en liten danseoppvisning som et lite ekstra krydder til trimturen.

I forbindelse med den internasjonale dansens dag er det blitt koreografert en nasjonal flashmob, og det var denne dansen elevene viste fram på fjellet.

– Hva tenker dere å gjøre neste år da? Blir det Heilhornet?

– Hehe, nei vi må finne på noe lurt, smiler Thorsen.


Namsos storsenter


Dansens dag ble også markert på Storsenteret i Namsos. Der hadde elever fra Otterøy skole laget seg en egen flashmob.

– Det var helt tilfeldig at dette falt på dansens dag. Vi har øvd lenge på denne dansen, og i og med at vi var i byen for å være med på markeringa av skolenes sangdag, tenkte vi at vi måtte gjøre noe mer ut av det, sier Mona Fossland, lærer ved skolen.