Omkom i arbeidsulykke

En person har omkommet etter en alvorlig arbeidsulykke ved Statnetts anlegg ved Nedre Røssåga i Hemnes i Nordland.
arkiv

HEMNES: – Politiet på Helgeland fikk like før kl 1500 melding om en arbeidsulykke, og rundt kl 1600 fikk politiet melding om at en person var død som følge av dette, opplyser politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Politiet vil komme med ytterligere informasjon i løpet av kvelden, så snart nødvendig varsling er foretatt, heter det videre i pressemeldinga.

Ifølge NRK Nordland er det en linjemontør fra Kroatia som omkom. Vedkommende var ansatt i et datterselskap til Nettpartner, som jobber for Statnett i Hemnes.

– Vi har mottatt det sørgelige budskapet om at en ansatt hos en av våre underentreprenører har omkommet, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim i Statnett i en pressemelding.
– Dette er det andre dødsbudskapet vi mottar på kort tid, og en tung dag for Statnett. I dag er det tid for sorg, og våre tanker går nå til hans familie og arbeidskollegaer, sier Vardheim.

Ulykka skjedde i forbindelse med bruk av linjevogn på kraftledninga.

– Alt arbeid med bruk av linjevogner i alle våre prosjekter og i driften av våre kraftledninger er stanset.
 
Politi og arbeidstilsynet er varslet.

– Statnett vil bistå etterforskninga, i tillegg til å gjennomføre egen granskning, slik at vi får klarhet i hvorfor dette skjedde og kan unngå lignende hendelser i framtida. Statnett vil bistå vår entreprenør Nettpartner og deres underentreprenør, for å sørge for at alle får den hjelp og støtte de trenger, sier konserndirektøren i pressemeldinga.