Nye prisrekorder på hus i Namsos på løpende bånd i vår

Solgt for 5.750.000

i løpet av 16 dager ble disse nabohusene solgt – og begge gangene ble det satt ny prisrekord for brukte eneboliger i Namsos.

Rekord på rekord: Først ble huset til venstre solgt for 5.425.000 kroner. Så ble nabohuset solgt for 5.750.000 kroner. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Ludvig Kristensen Daas veg 5 ble solgt 30. mars. Prisen eierne Marte og Marek Grande Tachzey fikk var 5.425.000 kroner, hvilket passerte den forrige prisrekorden i Namsos fra oktober 2013 med 25.000 kroner.

15. april ble Ludvig Kristensen Daas veg 7A solgt, og Soheila Rahman og Harald Hansen kan innkassere 5.750.000 kroner på handelen.


Les mer:
 

Privat salg for 5.6 mill.

Mellom disse to huskjøpene har Boli Eiendomsmegling bistått en tredje husselger som fikk omsatt sin eiendom for 5.6 millioner kroner.

Da det huset ble solgt, ble det også satt ny prisrekord. Denne boligen har ikke vært lagt ut i det åpne marked.

– Hvor ligger huset og hvem er eier?

– Det ønsker vi ikke å gå ut med. Vi gir ikke informasjon om eiere eller kjøpere på noen hus, sier megler Henrik Båfjord på Boli Eiendomsmegling sitt kontor i Namsos.


100.000 kroner over

Den nyeste prisrekorden er det Claes Gøran Sellæg og May Lill Rossing som innehar. De betaler 5.750.000 kroner for Ludvig Kristensen Daas veg 7A. De synes ikke kvadratmeterprisen er avskrekkende.

– Du får mange kvadratmeter for pengene her. Boligen har et bruttoareal på 480 kvadratmeter pluss garasje. Boligarealet er på 390 kvadratmeter, sier paret som med andre ord har kjøpt en romslig bolig.

– Hva var det dere falt for ved denne eiendommen?

– Beliggenheten er praktisk i forhold til skole, og det er bra kvalitet på alt inne, svarer de.

Sellæg og Rossing måtte ut med knappe 100.000 kroner mer enn prisantydninga på 5.680.000 kroner. De forteller at det var flere budgivere som var med og kjempet om huset.


Bra salg av dyre hus

Sellæg og Rossing overtar huset 15. juni. Når det blir innflytting, avhenger ifølge paret av hva som skal gjøres innvendig.

– Vi vil nok sette vårt eget preg på huset, men vi har ikke bestemt hva vi skal gjøre enda, sier de.

Megler Henrik Båfjord opplyser at det har vært bra salg av hus i et kostbart prissegment nå.

– Det har vært kjøpers marked. Samtidig har husene hatt en slik kvalitet at folk har vært villig til å betale en bra pris for dem, sier Båfjord.

– Disse husene har ligget ute i markedet ei stund?

– Ja, det stemmer, men det er ikke uvanlig med boliger som i lokal målestokk ligger i et høyt prisleie. Det er begrenset hvor mange kjøpere det vil være i dette prissegmentet, påpeker han.

– Vi går mot ei tid da flere slike hus vil komme på markedet?

– Ja, og når det er flere hus å velge mellom kan det ta lenger tid å selge, svarer Båfjord.

Han synes imidlertid markedet er mer preget av en overflod av hus i prisklassen to til tre millioner kroner.

– Der er markedet mer presset, sier megler Henrik Båfjord.