Hotellkonflikten fortsatt fastlåst

Streikende hotellansatte får støtte fra en samlet fagbevegelse i Namsos.

STØTTE: Hanne Lise Fahsing (LO Namsos og omegn) hadde med wienerbrød og politisk støtte til Arve Larsen (midt på bildet) og de andre streikende ved Scandic Rock City. 

arkiv

NAMSOS: – Vi er forberedt på at streiken kan vare ei stund, og har ikke fått noen nye signaler som tyder på noen løsning de nærmeste dagene, sier Arve Larsen som er på streikevakt utafor Scandic Rock City i Namsos. I alt er 13 ansatte ved hotellet tatt ut i streik.

Tirsdag var fagforeningskolleger fra LO i Namsos, og EL og It Forbundet og klubbene i NTE, og politiske representanter for SV på plass for støtte de streikende i Fellesforbundet.

– De har vår fulle støtte. Denne streiken handler ikke om lønn i første rekke, men om helt grunnleggende prinsipper slik at hotell- og restaurantansatte skal få de samme rettighetene som store deler av norsk arbeidsliv allerede har og tar som en selvfølge, sier Hanne Lise Fahsing i LO Namsos og omegn.

Fellesforbundet har varslet opptrapping av streiken førstkommende lørdag.

– Hvordan oppleves streiken?

– Tonen mellom oss og ledelsen her i Namsos er god. Hotellets gjester og folk på gata virker å ha forståelse for hvorfor vi er i konflikt, og mange har ønsket oss lykke til, sier Larsen.

– Det handler om et anstendig arbeidsliv og om at ei lavlønnsgruppe skal kunne forhandle lokalt om en andel av den verdiskapninga de bidrar til, sier Torgeir Strøm, politisk nestleder i Nord-Trøndelag SV.