Hyller suksessalbum med gatefest

– Går opp til eksamen hver eneste kveld

I år er det 20 år siden D.D.E. ga ut albumet «Det går likar no». Et album som er det fjerde mest solgte albumet gjennom tidene i Norge. Slikt blir det fest av.

Gatefest: D.D.E. byr sammen med Namsos storsenter og Bryggekompaniet til gatefest i Namsos sentrum. Fra venstre: Bård Jørgen Iversen, Arnt Egil Rånes, Eivind Berre, Bjarne Brøndbo, Frode Viken, Eskil Brøndbo, Tone Geving Bedsvaag, Heidi Aasnes Sævik, Anlaug Sellæg Asbøll og Tor Erik Flasnes. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: 9. juli sperres deler av Verftsgata i Namsos av.

På dagtid skal det yre av folkeliv, butikker fra Namsos storsenter flytter ut i gatene, flere salgsboder skal settes opp og det legges opp til en fullverdig opplevelsesdag i Namsos sentrum.


Festkonsert

Når kvelden kommer, er det tid for gatefest. Mellom Den gode nabo og Coop ekstra vil det vokse fram en scene, og fra scenekanten skal D.D.E. feire at det i år er 20 år siden de ga ut suksessalbumet «Det går likar no».

– Det vil være stor handels- aktivitet på dagtid, og fest- konsert på kvelden. Det er aldri blitt gjort noe liknende i Namsos, og dette er på mange måter en revitalisering av den faste sommerfesten, forteller Tor Erik Flasnes fra Bryggekompaniet, som er arrangør av gatefesten sammen med D.D.E. og Namsos storsenter som samarbeidspartnere.

Som et ekstra krydder til konserten skal D.D.E. spille samtlige låter fra «Det går likar no», i rett rekkefølge.

– Det er noe vi aldri har gjort før, og det sier litt om kvaliteten på albumet. Det er jo et album bestående av bare hitlåter, ler Bjarne Brøndbo.

Plata gikk som et skudd da den kom ut i 1996, men for gjengen i D.D.E. var det ikke selvsagt at albumet skulle få så stor suksess." Det ligger utrolig mye arbeid bak det vi gjør.

BJARNE BRØNDBO

D.D.E.– Det går ikke an å forutse om ei plate skal gå bra eller dårlig. Det er mange tilfeldigheter som rår, men i 1996 og 1997 klaffet så å si alt 100 prosent, sier Frode Viken.


Travel tid

– Vi valgte tidlig at musikkarrieren skulle gå foran mye annet, og det ligger utrolig mye arbeid bak det vi gjør. Hver konsert er like viktig, og vi går opp til eksamen hver eneste kveld. Samtidig som at det er mange tilfeldigheter som rår, men ingenting gjør seg selv, fort- setter Brøndbo.

Fra slutten av mai og videre gjennom sommeren går det slag i slag for den folkekjære gjengen.

– Det er travelt i år som tidligere, og vi har vel noe hver helg framover, sier gitarist Arnt Egil Rånes.

– Hva tenker dere om å bli hyllet på dette viset, med gatefest og hele pakken. I heimbyen?

– Hvis det er en plass vi ikke får noe gratis, så er det på heimplassen. Vi har valgt å bosette oss her og slå rot her. Vi er et vanlig syn på butikken, og det blir mer oppstandelse hvis Åge Aleksandersen eller Terje Tysland, som også kommer fra Namsos, tar turen hit for å holde konsert. Derfor er det veldig artig for oss å få lov til å spille på et slikt arrangement, mener Brøndbo.


Fenger mange

– Vi er utrolig stolte og glade for at D.D.E. er med på dette, og det morsomme med denne gjengen er at musikken deres har en så utrolig stor spennvidde i tilhengerskaren. Dette tror vi kommer til å bli utrolig bra, sier Flasnes.

– Det er artig for oss å se at når vi spiller for studentene ved Handelshøyskolen i Bergen, så er det smekkfullt av 1.100 studenter. Mange av dem var ikke født da vi startet karrieren, og alle som en kan låtene våre, sier Brøndbo.

– Vi gleder oss utrolig mye til å spille i Namsos. Dette blir veldig bra, legger han til.

Til årets turne har D.D.E. gått til anskaffelse av en lysrigg som er den enste i sitt slag i Norge.

– Den tekniske produksjonen vi har denne gangen er helt utrolig. Vi har ikke hatt så mye teknisk opplegg på i hvert fall ti år, sier bassist Eivind Berre.

Billettene til gatefesten legges ut i løpet av mai.