Nytt helsestudium på trappene

Jobber du med barn og vil lære mer om deres psykiske helse? Da tilbyr Nord universitet som det første i landet et spesialtilpasset studietilbud.

NYTT STUDIETILBUD: Som det første studiestedet i Norge tilbyr Nord universitet i Namsos og Levanger et studium omkring små barns psykiske helse. 

arkiv

NAMSOS: – Vi vet hvor avgjørende det er at barn med utfordringer blir sett og får hjelp så tidlig som mulig, sier May Britt Lagesen, fylkesråd for utdanning og kultur.

Fra høsten tilbyr Oppvekstprogrammet i Nord-Trøndelag i samarbeid med Nord universitet et helt nytt studium for barnehageansatte og andre som jobber i yrker hvor man jobber med de minste barna.

Studiet vil være såkalt samlingsbasert med samlinger i Namsos og Levanger.

Studietemaer er blant annet: «Hvordan se og kjenne igjen risikobarna?» og «Hva gjør jeg når jeg er bekymret for et barn i barne- hagen?».

– Jeg er glad for at vi har greid å få på plass dette studiet og er sikker på at det vil gjøre en forskjell for enkeltbarn og for hver barnehage, sier Lagesen.

Oppvekstprogrammet dekker studiekostnadene for alle studenter som bor i Nord- Trøndelag.

– Med dette studiet får barnehageansatte svært nyttig kompetanse, og jeg er stolt av at vi igjen går foran her i Nord- Trøndelag, sier fylkesråden.

Kravet for å bli tatt opp på studiet er generell studiekompetanse eller realkompetanse, noe som åpner for at svært mange barnehageansatte kan melde seg på. Søknadsfristen er 15. juni.