– Cupresultatene bør inspirere

Flere eliteserielag fikk stryk av 2. divisjonslag i NM denne uka. Kjetil Hoddø mener dette bør inspirere lag som Rørvik og Namsos.

HJEMMEKAMPER: Eric S. Fjærli, Rørvik og Thomas Breistrand, Namsos som her er i duell i en treningskamp i vår, spiller hjemmekamper mot henholdsvis NTNUI og Steinkjer lørdag. 

arkiv

NAMSOS: – Det som har skjedd i NM fotball viser at forskjellen på toppen og lagene på nivå tre ikke er veldig, veldig stor når det kommer til stykket. Jo visst har topplagene mye større ressurser, finere anlegg og flere folk i administrasjonen, men i treningshverdagen er ikke forskjellen så stor, sier namsostreneren.


Handler ikke om tribunen ...

Onsdag kveld sendte Stjørdals-Blink Molde hodestups ut av cupen. Samme kveld fikk Viking bank av naboen Vidar, Nest-Sotra slo Sogndal, mens Brattvåg kvelden i forvegen sendte Aalesund ut av NM. Også Kongsvinger spiller i 2. divisjon og er klar for 4. runde NM.

Hoddø er ikke kjempeoverrasket over at elitelag får bank av lag fra lavere divisjoner.

– Ikke nå lenger. For 20 år siden var det jo nesten utenkelig at det kunne skje. Men det trenes godt i lavere divisjoner. Jeg synes Jesper Mathisen (TV2s fotballekspert) sa det perfekt etter cuprunden, at en 2. divisjonsspiller trener omtrent like mye som en i Tippeligaen, men han må trene til andre tider og har litt andre ting å gjøre i tillegg, sier Hoddø.

– Og resultatene inspirerer dere i 3. divisjon?

– Resultatene viser det går an bare man trener godt. Man må ikke ha en tribune som rommer 10.000 tilskuere for å spille god fotball, sier han og trekker fram Stjørdals-Blink og Levanger som lag som har jobbet godt over tid, og som nå får betalt for det.

– De har vist at har man en plan og en god treningskultur i bunn, så kommer man langt, sier han.


Nabooppgjør

Namsos skal måle krefter med den nærmeste naboen i 3. divisjon lørdag. Da kommer Steinkjer på besøk. De to lagene er tabellnaboer.

– De var bedre enn oss i avgjørende situasjoner da vi møtte dem i cupen (1-4), men vi satser jo på et bedre resultat denne gang, sier Hoddø.

Namsos har en seier og en uavgjort på eget gress, mens Steinkjer har to tap og 0–8 i målforskjell på fremmed gress hittil i sesongen.

– Jeg tror ikke vi skal legge for mye i akkurat det, sier Namsos-treneren.


... og nabooppgjør

Også i Rørvik er det nabooppgjør, med tanke på tabellsituasjon. Rørvik har tapt alle sine fire kamper så langt i sesongen, mens lørdagens motstander NTNUI fikk sine første poeng da de slo Namsos på heimebane 2–1 sist helg.