Utslått av smerter i ett år

Tidligere statsråd Lisbeth Berg-Hansen ble forvandlet fra en svært aktiv toppolitiker til en pleiepasient med behov for hjelp til å komme seg opp av senga.

Lisbeth Berg-Hansen 

arkiv

OSLO: Det skriver VG lørdag.

Den tidligere statsråden fra Bindal har betalt i alt 300.000 kroner for å finne ut hva som er årsaken til at hun plutselig ble syk.

Spesialistene ved St. Olavs Hospital i Trondheim og ved Mayo-klinikken i Jacksonville, Florida kan fortsatt ikke gi et klart svar til hva som forårsaker lidelsene til Berg-Hansen.

– I løpet av en uke brer det seg en enorm smerte rundt i hele kroppen. Noe så innmari. 1. påskedag i fjor måtte jeg ha hjelp til å komme ut av sengen. Det er ikke mulig, tenkte jeg, at jeg i løpet av en uke gikk fra å være i knallform til å være mer eller mindre invalid, forteller Berg-Hansen til VG i et ekslusivt intervju.

Hun beskriver smertene som å ha gangsperre i absolutt hele kroppen, og så gange det med 100.

– I hele kroppen, overalt, i fingrene, under føttene. Eneste jeg ikke hadde vondt i var magen og brystene, sier hun til avisa.

Berg-Hansen fikk komme inn på sykehus ganske kjapt, og der fant de til slutt ut hun hadde en stoffskiftesykdom som hun antageligvis hadde hatt ei stund.

– Problemet var at det ikke var den sykdommen som forårsaket smertene. Så det har de drevet og lett etter det siste året, sier Berg-Hansen.