Avslutta sesongen med tap mot tidligere sølvmedaljevinner i VM

– Jeg mangler erfaring

Simen Nysæter endte sesongen med 0-3-tap mot Erik Brechlin. Nå innrømmer bokseren at han mangler erfaring til å være helt i verdenstoppen.

TYSK MASKIN: Her bokser Simen Nysæter sesongens siste kamp. Den tapte han 0-3 mot tyske Erik Brechlin i landskampen mellom Norge og Tyskland.   Foto: Rolf Haug, Norges bokseforbund

arkiv

TØNSBERG: – Jeg mangler den siste biten i puslespillet. Jeg tror det rett og slett handler om å høste mer erfaring. Jeg har hatt en bra sesong alt i alt, og har boksa mot topp 30 i verden gjennom hele sesongen. Men jeg må mer i ringen for å kunne hevde meg helt i verdenstoppen, sier Nysæter etter landskampen mot Tyskland i Tønsberg, hvor Nysæter var opp mot Erik Brechlin, som er en av toppbokserne i verden - og har blant annet et VM-sølv på merittlista.

– Han smålo av meg da han spurte om hvor mange kamper jeg hadde gått. Når han hørte 31, måtte han trekke på smilebåndet. Han har gått 140 kamper. Det sier seg selv at han har gjort seg noen erfaringer jeg ennå ikke har - og erfaring er uhyre viktig i boksing, sier Nysæter etter 0-3-tapet mot tyskeren.


Lært mye

Ambisjonene var store - og nedturen var derfor like stor da Nysæter ikke klarte å kvalifisere seg til De olympiske leker i Brasil under en kvalifiseringsturnering i Istanbul tidligere i vår.

Nå er sesongen over - men Nysæter mener likevel at han har vokst mye det siste året som bokser.

– Jeg må si meg fornøyd med utviklinga mi denne sesongen. Det har vært en hard, men veldig lærerik periode. Men det er aldri morsomt å tape, selvfølgelig. Nå handler det om å fortsette å gjøre den gode jobben på trening - og se framover. Jeg kjenner det er godt at sesongen nå er avslutta og jeg kan starte med grunntrening igjen, sier namsosingen.


En sesong til

Når han nå har lagt tapet mot Brechlin bak seg - begynner fokuset å rette seg mot den jobben han skal gjøre for å fortsette å nærme seg den absolutte verdenstoppen i tungvekt.

Men det er ikke bare slagene i ringen som kan være vanskelig å takle. Det er økonomisk utfordrende å være amatørbokser i Norge.

– For å ta et eksempel; da jeg reiste til Tyrkia og Istanbul på OL-kvalifisering, måtte jeg betale 12.000 kroner av egen lomme for å reise dit. Det er mye penger for en student - uten sponsorer, sier Nysæter og legger til:

– Heldigvis har jeg venner og familie rundt meg som støtter meg i tykt og tynt - også økonomisk. Uten dem hadde jeg ikke klart å satse slik jeg gjør, sier Nysæter som tror han takler en sesong til uten sponsorater.

– Etter det må jeg eventuelt ta en jobb på si, sier bokseren.