Scandic Rock City stenger på grunn av streiken

11 ansatte må permitteres

Scandic Rock City tvinges til å stenge dørene på grunn av hotellstreiken.

STENGES: På grunn av hotellstreiken må Scandic Rock City stenge dørene. FOTO: JONAS OLSEN 

STREIKEVAKT: Per Magne Skevig (til venstre), Arve Larsen og Beate Brenden holdt streikevakt utenfor hotellet i Namsos i helga. 

arkiv

NAMSOS: Da siste konfirmasjonsselskap ble avsluttet søndag, lukket Scandic Rock City dørene i Namsos.

– Med de ressursene vi har i dag, som ikke er organiserte, klarer vi rett og slett ikke å holde dørene åpne uten å gå på akkord med regelverket, noe som vi selvfølgelig ikke ønsker, forteller distriktsdirektør i Scandic Norge, Gry Eriksen.

– Hvilke konsekvenser får stenginga av hotellet?

– Vi ser oss nødt til å permittere noen ansatte. Det er snakk om 11 ansatte som blir permittert i første omgang. Stenginga betyr også at vi må ta kontakt med alle våre kunder som blir berørt for å hjelpe dem med å finne andre gode alternative løsninger. Vi håper selvfølgelig på en snarlig løsning, sier distriktsdirektør Eriksen.

Hotellet vil holde stengt til partene i streiken blir enige.

– Hva tenker dere om at dere må stenge dørene lenge?

– Det er veldig beklagelig, og det går jo ut over en tredjepart, nemlig kundene. Utover det håper vi på ei snarlig løsning. Dette er uheldig, rett og slett. Det er veldig uheldig for Norge som destinasjon, noe det ville vært uansett tidspunkt. Det er en del turister som ikke har like stor forståelse for dette som nordmenn har, sier Eriksen.

– Hva tenker de ansatte om at dørene nå stenges?

– Jeg har ikke pratet med de ansatte ennå, men jeg har pratet med hotelldirektøren. Han har forståelse for dette, men stenginga skjer jo med blanda følelser, sier Eriksen.