Klargjorde været for sommersesongen

Dugnad på Abelvær

Med hav på alle kanter er det mye som flyter i land, dette var noe innbyggerne på Abelvær tok tak i lørdag.

Dugnadsgjeng foran naustet: Fra venstre: Elin Paasche Brandtzæg, Bjarne Torgersen, Gunn Wik, Laila Taraldsen, Jan Egil Nordstrand, Cecilia Nordstrand, Anne Lise Rosenvinge, Sissel Nilsen, Peter Johansen og Mathias Brandtzæg. Foran: Arve Eide. 

Fant sin fars kveitekrok: Geir Stene med kroken som forsvant i vinter. 

Assortert utvalg: Fra venstre: Emil Aleksander Stene(4), Thea Martine Iversen og Tone Lise Stene. 

Vil tilby overnatting: Jan Egil Nordstrand på naustloftet. 

Ungt mannskap: David (4) og Amanda( 2) med etternavn Waagø. 

Bringer i land søppel: Bjørnar Barø på kaia, Arve Eide i båten. 

Gjester i havna: Fra venstre: Olav Hakkebo, Gry Ranum, Elisabeth Ebbesen og Ørnulf Brecke. 

arkiv

ABELVÆR: Folk gikk mann av huse da Abelvær Vel arrangerte strandryddedag lørdag. Base for aksjonen var havneanlegget «Naustet», og de utroligste ting ble funnet i fjæra.

Elin P. Brandtzæg i velforeninga var strålende fornøyd med innsats og vær, mens styreleder i Naustet SA, Jan Egil Nordstrand så sitt snitt til å tjene noen kroner til et annet dugnadsprosjekt på Abelvær.

– I dag selger vi kaffe, vafler og annet for å finansiere innredning av havnebygget «Naustet», forteller han.

Bygget sto ferdig i 2007, men nå ønsker Nordstrand at loftet innredes med tanke på gjester baåde til lands og til vanns.

– Her blir det mulighet for 8-10 sengeplasser, og vi tilbyr kajakkleie og sjøsport. Vi regner med å ha bygget ferdigstilt i slutten av juni, sier Nordstrand.


Små og store deltok

Ryddinga lørdag foregikk i hovedsak på østsida av øya, da vestre del allerede var ryddet av den yngre garde.

– Barnehagen og skolen har kommet oss i forkjøpet med ryddinga «vestaferr», så her har alle aldersgrupper gjort en kjempeinnsats, smiler Elin Paasche Brandtzæg.

Geir Stene var en av dem som deltok på oppryddinga, og han forteller at det er utrolig hva som kommer i land på været.

– Vi har funnet krabbeteiner, tauverk, treplater og mye annet- Det morsomste funnet for min del ble at jeg fant min fars kveitekrok som forsvant i løpet av vinteren, ler han.

Bjørnar Barø og Arve Eide tok turen ut i båt for å plukke opp søppel fra sundet og de nærliggende holmene. De kom i land med båten full av «fangst», blant annet en kvartfull flaske Zalo.

- Den kommer godt med når båten skal rengjøres, mener Eide.


Populær gjestehavn

Mens dugnaden pågikk kom to båter og la seg i gjestehavna. Ørnulf Brecke forteller at Abelvær besøkes ofte når de er på tur.

– Båtfolk og havnefolk er generelt trivelige, men det er ekstra stas å komme til Abelvær. her er det rent og trivelig i havna, og folket er ekstra imøtekommende her, mener han.

Besøket fra Otterøya hadde seilt siden onsdag, med overnattinger i Faksdal, Sør-Gjæslingan, Rørvik og sist Abelvær.

– Dette er vår sjette tur for sesongen, vår første tur var allerede i mars. Overnatting i Abelvær begynner å bli fasiten for utfarten vår siden det er i overkommelig avstand, avslutter Brecke og hans reisefølge.