Tok vårpussen på Skage

Arbeidsviljen var stor da Frivilligsentralen på Skage fikk hjelp til vårpussen fredag.

BLID DUGNADSGJENG: Fra venstre: Asmerom, Omar, Mehret, Tsegaw, Kibra, Yonas, Mehari og Kokeb stilte opp og hjalp til med vårpussen på Frivilligsentralen på Skage fredag.Foto: Knut Flåtter 

KJØRTE PÅ: Tsegaw fikk prøve seg på plenklippertraktoren under vårpussen. 

KAFFEPAUSE: Det ble servert kaffe og vaffel i pausen. Det satte Yonas (fra venstre), Asmerom, Mahdi, Kibra og Mehret stor pris på. 

arkiv

SKAGE: – Vi fikk en hyggelig overraskelse fredag formiddag. 10 til 15 personer i regi av Flykningtjenesten kom på besøk og ville hjelpe oss med vårpussen rundt Frivilligsentralen, forteller daglig leder Knut Flåtter.

– Dette var midt i blinken for oss. Vi kalte umiddelbart ut «vaffelsteker» Kirsten Hildrum og dermed var seansen i gang, legger han til.

Arbeidsgjengen fikk en kort innføring i kjøring med minitraktor og henger og arbeidslysten var lett å spore.

– Etter hvert ble det servering av kaffe og vaffel, med is og bær til dessert. En meget hyggelig rastepause med liv og lyst rundt bordet. Dette er en fortreffelig måte og bli kjent med våre nye landsmenn på, og vi tror ikke dette er siste gangen vi ser dem, forteller Flåtter.

Også i Namsos arrangerte Flyktningtjenesten rydding og vårpuss på Gulholmsstranda. Rundt 20 personer deltok i strålende vær.