«Ferrari'n» er på plass

Fosnes sanitetsforening ønsker økt fokus på kvinnehelse og har gitt en gynekologstol til legekontoret i kommunen.

NY Gynekologistol: Jeanett Strøm Olsen (fra venstre), Trine Skjærvik og Hilde Sloot Bjøru i Fosnes sanitetsforening har gitt en gynekologistol, populært kalt på Fosnes «Ferrari'n», i gave til legekontoret. FOTO: ANNE-LILL NEWERMANN 

arkiv

FOSNES: – Et av sanitetsforeningas fokusområder er kvinnehelse, og da passet det godt å gi en gynekologistol til legekontoret, forteller Hilde Sloot Bjøru, nestleder i styret til Fosnes sanitetsforening.

Et fokusområde som det, ifølge Sloot Bjøru, legges altfor lite vekt på.

– Det er for lite fokus på kvinnehelse i dag. Det drives mest forskning på menns helse i dag, sier Sloot Bjøru.

Sanitetsforeninga ønsker å bidra til at tilbudet blir mest mulig likt i by og på landet, og håper stolen vil bidra til dette.

– Det er svært viktig at slike undersøkelser kan gjøres også i distriktet. Når en for eksempel skal ta celleprøven for livmorhalskreft, er det lettere å bare stikke innom det lokale legekontoret enn å dra helt til byen. Det tar kortere tid, og flere vil kunne benytte seg av det, sier Sloot Bjøru.

Stolen som ble kjøpt inn er knall rød, og har allerede fått et vakkert kallenavn.

– Vi kaller den for «Ferrari'n» og det har nå blitt vanlig å si «Jeg skal bare ha en time hos Ferrari'n», smiler Hilde Sloot Bjøru.

Ved innkjøp av stolen ble det lagt vekt på å finne en som var så behagelig som mulig, for at forhåpentligvis færre vegrer seg mot undersøkelser i den.

Stolen har en prislapp på rundt 75.000 kroner, som er sanitetsforeningas dyreste og største gave i år.

– Det ble bevilget midler ved årsmøtet til stolen. Det er ble søkt om midler, og det kommer også penger fra basarer, loddsalg, salg av diverse effekter, samt av vi arrangerer grøtkvelder og har kafe. Midlene er kommet inn siste år, forteller Hilde Sloot Bjøru.