André Villa returnerer til Kvelia med «Agust og Villa motorshow»

Pe-Torsa på høygir

– Det blir en kulturkrasj. Men en veldig fin kulturkrasj.

STUNTMANN: André Villa kommer 31. juli tilbake til Kvelia etter at han i fjor overrasket alle som stuntmann under Pe-Torsa. Da vil han sammen med Agust (Arvid Kvetangen, nummer tre til høyre) stå i sentrum for «Agust og Villa motorshow». 

LUFTIG: Motocrossproffen André Villa har vært med på mye hasardiøst med motorsykkelen. Men stuntet han gjennomførte i Kvelia i fjor, var meget spesielt, selv for en som har skadet seg livstruende. De luftige svevene ble målt til cirka 40 meter(!). 

arkiv

KVELIA: FMX-stjernen André Villa trivdes så godt i Kvelia sist sommer at han tar turen tilbake 31. juli, med et spektakulært motorshow – hvor Pe-Torsa og motorsykler forenes i en høytsvevende, høylytt – og intens forestilling.

Overrasket alle

Under fjorårets oppsetning av Pe-Torsa fikk publikum seg en real overraskelse da Villa dukket opp som stuntmann for Agust (Arvid Kvetangen). Nå har de to gått sammen og skapt «Agust og Villa motorshow».

– Under Li-Martnan i år får publikum oppleve en helt ny side av Pe-Torsa. Søndag 31. juli, på Kveli samfunnshus, blir det kulturkrasj. Men en veldig fin kulturkrasj, lover Øyvind Kveli.

I Pe-Torsa-drakt

– Det er først og fremst et FMX- og BMX-show – men i Pe-Torsa-drakt. André Villa har et eget show han har reist rundt med i storbyer verden over, men dette showet er noe helt eget. Det er skrevet et manus som ligger klart – og som sørger for at det blir et motorshow med mye humor i, sier Kveli.

Interessen rundt showet hvor de to vidt forskjellige universene sveises sammen, er ifølge Kveli allerede stor.

Nylig la Pe-Torsa ut en video på Facebook som er sett 32.000 ganger og har nådd 67.200 personer. (Se videoen øverst i saken)

– Teateret går «styggodt», men vi ser alltid på måter vi kan videreutvikle konseptet Pe-Torsa på. Og når André Villa ønsker å sette opp et show her – da kan vi ikke si nei. Det måtte vi, bokstavelig talt, hoppe på, sier Kveli.

Under showet vil Agust ha regien – og Kveli lover publikum mye action, mange ulike kjøretøyer – og mye humor.

– Det blir rett og slett noe man aldri har sett maken til i Kvelia tidligere.

Motor og humor

– Etter turen til Kvelia fikk jeg veldig god kontakt med de involverte og ble veldig glad i bygda på den korte tida jeg var der, forteller FMX-stjernen til NA før han fortsetter:

– Etter at jeg så Pe-Torsa, begynte jeg å fantasere om å ta inn et humoristisk innslag med en slags karakter, inspirert fra Pe-Torsa i mine show. Det var jeg og Øyvind Kveli som b egynte å leke med tanken om å kjøre et fullt FMX-show i Kvelia, med et betydelig innslag fra Pe-Torsa.

Og 31. juli får du se resultatet i Kveli samfunnshus.