Kjørte i fylla, slapp fengsel

Han hadde en promille på 2,77 da han kjørte bilen i grøfta. 36-åringen fra Rørvik slapp likevel fengsel.

SLAPP FENGSEL: Han hadde en promille på 2,77 da han kjørte bilen i grøfta. 36-åringen fra Rørvik slapp likevel fengsel. 

arkiv

RØRVIK: Det var natt til søndag 22. november i fjor at 36-åringens fyllekjøring ble observert av en taxisjåfør. Han kontaktet politiet som rykket ut – og fant kjøretøyet i grøfta. Fotsporene etter 36-åringen kunne de følge til et hus i nærheten. Der fant de tiltalte sovende på sofaen.

Blodprøven som ble tatt av ytternamdalingen samme natt, viste at han hadde en alkoholkonsentrasjon på 2,77 promille i blodet.

Under rettssaken i Namdal tingrett erkjente mannen at han hadde kjørt i fylla. Han husket imidlertid ingenting av episoden og skyldte på at han hadde fått en «black out».

Han erkjente også at han hadde et alkoholproblem. Det gjør at han fyller vilkårene for å gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring etter nærmere bestemmelser av Kriminalomsorgen. Dette gjør også at han slipper unna med en betinget dom og slipper å sitte 27 dager bak lås og slå. Mannen må imidlertid betale ei bot på 39.000 kroner, subsidiært sone 15 dager i fengsel. Han taper førerretten i tre år framover, og må avlegge full ny førerprøve dersom han igjen skal kunne kjøre bil. Dommen fra Namdal tingrett var enstemmig.