Foreldrene vil satse omkring 1,5 millioner kroner på trivsel for elever og nærmiljø

Skal pusse opp hele skolegården

Sagstøvet flyr og skrumaskinene går på høygir ved Bangsund skole for å rekke å bli ferdig med ny utescene til 17. mai.

SCENE: Ny utescene til 17. mai og senere bruk er først på programmet. Rektor Eva S. Melhus (midt i bildet) lemper totom-seks sammen med Wenke Hovd. Til venstre: Hanne S. Vikan og Siv Hilde Sørmeland (med ryggen til). I bakgrunnen: Ronny Holmvassdal, Leif Robert Sævik og Bjørn H. Haltvik. 

SAGFØRER: Bjørn H. Haltvik tar jobben som sagfører alvorlig. 

TUNGA RETT I MUNNEN: Det måles og justeres. Fra venstre: Hanne S. Vikan, Wenke Hovd, Ronny Holmvassdal og Leif Robert Sævik. 

arkiv

BANGSUND: – Vi har en fantastisk foreldregruppe på Bangsund skole som virkelig har tatt tak i dette og omsetter fine ord i handling, smiler rektor Eva S. Melhus, mens hun lemper totom-seks som skal bli den nye scenen i skolegården.

Foreldrene tok tak

Uteområdene på Bangsund skole har vært et «evig» diskusjonstema, hvor alle har vært enige om at noe må gjøres, men hvor ulike grunner og mangel på penger har gjort at saken har blitt utsatt og utsatt og...

I fjor vår bestemte foreldreutvalget (FAU) seg for at noe måtte skje.

– Det ble satt ned ei arbeidsgruppe som skulle jobbe med saken, forteller Hanne S. Vikan som har vært med i prosjektgruppa

17-18 møter og mange hundre timer senere kunne de for noen uker siden presentere en komplett plan for skolegården. Og denne uka har det skru- maskiner, kappsager og vatere vært flittig i bruk.

– Den vedtatte flerbrukshallen som har vært en av grunnene til at uteområdene ikke har blitt oppgradert, virker jo fortsatt å være helt i det blå og nå ville vi ikke vente lenger, sier hun.

Men alt de har planlagt og alt som skal gjennomføres, tar hensyn til reguleringsplaner og HMS-forskrifter.

– Vi har latt både elevene og skolens ansatte få et ord med i laget, så dette er noe hele Bangsund er med på, sier Vikan.

Arbeidslyst

– Vi må ta ut diagonalene.

– På hva?

– Der, så det ikke blir skjevt.

– Å, ja selvfølgelig. Har du ei snor eller et måleband?

Det mumles og regnes på fingre og kalkulator.

– Finnes det ikke en mattelærer i nærheten?

Latteren og kommentarene henger løst, mens det jobbes. Omkring ti foreldre bruker maikvelden til å snekre.

Utescenen har førsteprioritet, men lekeapparater, hinder/trimløype, kravlepyramide, klatrenett og sitteplasser som kan brukes både til undervisning og «hemmelige» samtaler, er noe av det som står i planene. Trær og planter skal på plass, noe som vil gi nytt liv til den store grå plassen.

Vikan sier at de har valgt å bruke mest mulig treverk og stein.

– Bangsund er jo ei trelastbygd historisk, og da har vi ikke lyst til å bruke masse penger på glorete plast, smiler hun.

Hele prosjektet vil koste omkring 1,5 millioner kroner.

– Vi har satt opp et budsjett på materialkostnader på 700.000 kroner, så kommer transport og andre utgifter på toppen av det. Ikke minst alle timene foreldrene vil bruke.

– Har dere så mye penger?

– Ikke et rødt øre, men på Bangsund er vi optimister. Vi har søkt kommunen om penger til materialene og håper å få en del av den potten som er satt i budsjettet til skolene for 2016, sier hun.

– Når skal alt være ferdig?

– Hvis pengene kommer, håper vi at alt kan være på plass allerede neste vår. Til glede for hele Bangsund, sier Vikan.