Fra gamle og grå til fargesprakende søppeldunker

«Nye» søppeldunker

Gamle søppeldunker har fått nytt liv hos Gjenbruksagentene. Nå plasseres de tre første langs brurunden.

Imponert: Bygartner Tor Jørgen Olsen (fra venstre) ga Vegard Karlsen og Tor Erik Andersen i Gjenbruksagentene de grå søppeldunkene. Nå er de i en ny fargedrakt, og Olsen er svært imponert over resultatet. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Kanskje du har sett dem allerede? Nå er det kommet «nye» søppeldunker langs brurunden i Namsos, og snart vil de dukke opp flere steder i kommunen.

– Vi fikk tak i disse gamle søppeldunkene hos Retura, og det er for ille at de skulle smeltes om til metall. For de er store og stødige søppeldunker, forklarer bygartner i Namsos, Tor Jørgen Olsen.

– Kjempetøft!

Retura hadde de gamle, runde, grå søppeldunkene, og de ble levert til gjenbruksagentene Vegard Karlsen og Tor Erik Andersen. De har tatt malerkosten fatt og gitt dem et helt nytt uttrykk.

– Vi har brukt omtrent to til tre dager på disse dunkene, sier Vegard Karlsen og peker på tre dunker. En grønn, en rød og en gul, hver med motiver fra Namsos.

– Først har vi grunna dem, så ett strøk maling, og så har vi malt motivene. Nå skal de ha en runde med lakk før vi plasserer dem ut, forteller Karlsen.

Bygartneren er blitt svært fornøyd med resultatet.

– Jeg er så imponert! Det fungerer med slike gamle dunker og det ble veldig stilig. Det ble jo kjempetøft, smiler en strålende fornøyd Tor Jørgen Olsen.

Gutta synes ikke kunstnere er rett betegnelse, men artig prosjekt er det likevel.

– Nei, vi er jo ikke akkurat noen kunstnere. Vi driver bare med dette på fritida, men jeg liker å tegne og bruke kreativiteten min, forteller Vegard Karlsen.

Ti søppeldunker

Nå har de satt de tre første søppeldunkene. De er satt opp rundt brurunden. Søppel- dunkene vil være lett å få øye på, med sine svært sterke farger.

– Disse søppeldunkene rommer en del, så det vil bli god plass til alle hundebæsjposene som ellers ligger i buskene, sier Olsen.

Disse søppeldunkene skal nå erstatte konteineren, som tidligere har stått langs brurunden.

– Folk kasta sitt private restavfall oppi den konteineren, så nå skal disse søppeldunkene ta over, sier Olsen.

Til sammen er det blitt skaffet ti søppeldunker og sju av dem mangler maling så langt. Etter hvert vil det også komme søppeldunker på Høknesøra, Granåsen, Gullholmstranda og i Fossbrenna.