– Kommer til å innføre mange endringer

Per Ivar Fornes har mye han vil forandre i Rørvik etter å ha sett sin tidligere klubb ta tilbake tronen som Namdalens beste seniorlag.

MER JUBEL?: Olav André Fausa og Eric Sørvik Fjærli jubler over 8-0-seier på heimebane sist Rørvik møtte Namsos i en seriekamp. Mandag har rødtrøyene trua på ny suksess mot naborivalen. 

arkiv

Her er høydepunktene fra kampen. Se hele kampen lenger ned i artikkelen.


RØRVIK: Torsdag ble han presentert som ny Rørvik-trener. Mandag 16. mai sto han for første gang i Rørvik-overtrekk under kamp.

Kjell Dagsloth ledet laget mot rivalene Namsos, men Fornes sto aktivt og manet fram sitt nye lag på sidelinja – og så mye han kommer til å endre på.

– Framsto ikke som et lag

Allerede mot Ranheim 2 førstkommende mandag vil publikum få se en annen type fotball fra rødtrøyene, ifølge Fornes.

– Jeg skal lede min første trening torsdag, og allerede fra den dagen vil det bli «et nytt Rørvik». Vi kommer til å trene nye formasjoner, vi skal se på hvordan vi egentlig vil spille – og jeg kommer til å gjøre mange endringer. For skal du prestere som et lag, så må du framstå som et lag. Det gjorde vi ikke mot Namsos, sier Fornes mens skuffa Rørvik-spillere henger med hodet i garderoben etter 1-3-tapet for Kjetil Hoddøs menn.


Se hele kampen her:

 

Rørvik var det beste laget i første omgang, men etter hvilen var de en skygge av seg selv. Namsos skapte mest, ville mest, jobbet mest – og scoret mest.

Etter å ha blitt nedsablet forrige gang de spilte på Rørvik stadion, med hele 8-0, var det Namsos som var det beste laget på fotballens festdag på fremmed gress.

– Vi er presise i pasningsspillet, og vi har et bra trykk i det vi gjør, oppsummerer Namsos-trener Kjetil Hoddø etter lokaloppgjøret på Rørvik stadion.

Glede - og skuffelse

Mens skuffelsen var stor i Rørvik-garderoben, sto jubelen i taket noen meter få unna.

Der kunne Tommy Skorstad, som ble byttet inn i andre omgang, fortelle hvem som er storebror i namdalsk fotball.

– Det er deilig å si at det ikke er noen tvil om hvilket seniorlag i distriktet vårt som er best. Det viste vi her på Rørvik stadion, sier Skorstad som kom inn i andre omgang – og scoret.

Rørvik-spiller Olav Andre Fausa gikk høyt ut før lokaloppgjøret – noe som tente Namsos-spillerne, ifølge Skorstad.

– Sånn går det når man skal være storkjefta. Når Fausa hausser opp Rørvik slik han gjorde i forkant av kampen, er det helt utrolig deilig å vise hvem som er storebror i Namdalen, sier Skorstad.

Rørvik-keeper Thomas Strand beklaget på vegne av laget til alle som møtte opp på fest – men gikk heim uten å være anelse beruset av god fotball.

– Det er flaut å invitere på fest, for så og tape. Hva som skjer i andre omgang er ikke godt å si, men vi er tydelig preget av nerver, virker det som. Vi spiller ikke slik vi ønsker å framstå. Når vi får den første scoringa imot, virker det som om at vi kun bekymrer oss for å slippe inn, sier Strand.

Så gjenstår det å se om Fornes får Rørvik til å framstå bedre mot Ranheim 2 mandag enn det de gjorde mot NIL på fotballens festdag.

For det ble bare med vorspielet for heimelaget.

 • Les også:

  Tre år etter at han ga seg som Namsos-trener overtar han Rørvik

  – Jeg forventer kritikk

  Per Ivar Fornes (49) er forberedt på å ikke bli en populær mann i Namsos etter at han torsdag ble ny Rørvik- trener.


 • Les også:

  Viderefører Utheims stil

  Mange har omfavnet Eirik Utheims plan for hvordan Rørvik skal framstå på banen. Vikartrener Kjell Harry Dgaslott vil ikke endre på det.