Pinseværet Forventer snø i pinsa

Surt, kaldt, vind og regn unntatt mandag

Lite å glede seg over på værfronten i Namdalen helga. Surt, kaldt, vind og regn. Og snø om du er noen meter opp i høyden.

KALD PINSE: Ikke regn med særlig godvær før på mandag andre pinsedag. 17. mai-været er foreløpig usikkert. ILLUSTRASJONSFOTO 

arkiv

OSLO: – Det blir ikke det beste været. Det blir kaldt. Med unntak av mandag hvor det vil være sol på dagen, så er det kald vind, lave temperature og regn. Og fra 400-til 700 meter over havet kan man vente snø.

Vakthavende meteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk Institutt har lite gode værnyheter å gi til namdalingene fredag kveld.


Sol mandag


– Eneste trøsta er jo at mandag er andre pinsedag, så de fleste vil jo ha muligheten til å nye de time sola er framme. Men det vil skye til mot kvelden og begynne å regne igjen.

– Og 17. mai?

– Det er en dag for tidlig å si noe om. Men prognosen der er lik lørdagen. Så det betyr at man kan forvente snø i fjellet.

Sånn forventer Meteorologisk institutt at været skal bli i Namdalen denne pinsa:

LØRDAG:

Vestlig til nordvestlig opp til frisk bris. Kjølig. Stort sett overskyet og regnbyger. I høyden over 400 til 700 meter kan det komme snø.

SØNDAG:

Samme varsel som lørdagen. Også denne dagen kan det komme snø i høyden. Mot kvelden er det forventet at været vil lette.

MANDAG:

Den beste værdagen i pinsa. Bris fra skiftende retninger. Stort sett oppholdsvær, men det vil skye til mot kvelden.