Tilbudet til asylsøkerne i Namsos kommune er bra

Får barnehageplass

Mottaksleder John Lado er glad for at ungene på mottaket får barnehageplass. Han ser enorm forskjell på de ungene som begynner tidlig i barnehagen.

På besøk: Khadija Aden Gudow (fra venstre), Jorid Holstad Nordmelan, Amalie Stieng Høgden og Grete Johansen fikk en orientering om mottaket i Namsos av mottaksleder John Lado.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Å ja, det kan ikke undervurderes hva det betyr. Nå søker vi plass til ungene når de er mellom halvannet og to år, og de får plass. Disse ungene sliter ikke i det hele tatt når de kommer inn i skolen, sier Lado.

Fredag var fungerende stortingsrepresentant Jorid Holstad Nordmelan (Ap) på besøk sammen med en delegasjon fra Namsos AUF. De unge politikerne ville gjerne ha en orientering om status på mottakssenteret.

Denne uka har innvandringsminister Sylvi Listhaug lagt fram sin integreringsmelding. Holstad Nordmelan synes meldinga inneholder mange gode forslag, men er kritisk til at det ikke følger penger til å finansiere tiltakene med.

Mottaksleder John Lado beskrev drifta som stram, men sunn. Han skulle ha ønsket at beboerne fikk flere norsktimer fordi språkkunnskaper er nøkkelen i integreringsarbeidet. Likeledes skulle han ha ønsket at det frivillige Namsos stilte opp og organiserte tiltak for menn.

– Og så ser vi at flere sliter med å betale legeregningene sine. Det skulle vi gjerne ha hjulpet til med. Det er for galt at beboerne blir fattige fordi de må til legen, sier Lado. Han legger til at flere beboere får inkassokrav mot seg fordi de ikke greier å betale regningene sine. Med 80 kroner dagen i støtte har de ikke mye å gå på.