Jordbruksforhandlingene fortsetter på overtid

TILBUDStaten kommer med sitt tilbud til bondeorganisasjonene i årets jordbruksoppgjør. Leder i Norsk Bonde- og SmÂbrukarlag, Ann Merete Furuberg er ikke fornøyd med tilbudet. Her sammen med leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix  Foto: Ruud, Vidar

arkiv

Oslo (NTB): Det var ingen avklaring i jordbruksoppgjøret da fristen gikk ut ved midnatt. Samtalene fortsetter på overtid lørdag.

Partene sitter lørdag formiddag hver for seg, opplyser kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i Norges Bondelag. Det er inntil videre ikke avtalt noe nytt møte mellom partene, men forhandlingene er ikke avsluttet av den grunn.

– Jordbruksforhandlingen pågår fortsatt. Det er ingen avklaring. Vi er på overtid, sier Jakobsen til NTB ved 9.15-tida lørdag.

Hun er ordknapp om hva som har vært diskusjonstemaene i sluttfasen, men forsikrer om at begge sider ønsker en avklaring.

– Fra jordbrukets side har det vært viktig med et løft for de mindre og mellomstore gårdene. De sakker akterut i inntektsutviklingen, og det er viktig at vi får med oss alle for å bevare mangfoldet i norsk landbruk, sier Jakobsen.

Avstanden har vært stor i forhandlingene. Bondelaget og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har krevd 860 millioner kroner, mens statens tilbud var på 90 millioner, samt å åpne for prisøkning tilsvarende 125 millioner. (©NTB)