Oppretter egen prosjektstilling i to år: Tar krafttak for Namdalen

Bare 31 løpere stilte i det første NA-karuselløpet i orientering. En nyopprettet prosjektstilling skal bidra til økt fart på o-sporten.

BURSDAGSBARN: Orientering passer for løpere i alle aldre. Her er det Bjørg Solum Øren som har med seg barnebarnet Salomon på løpet. De er begge fra Overhalla, og sistnevnte feiret seksårsdagen med å løpe orientering. 

SKAL FÅ SELSKAP: Her stempler Are Fossheim på siste post under NA-karusellen i orientering denne uka. Går det som orienteringskretsen ønsker vil han få selskap av mange flere orienteringsløpere de kommende årene. 

arkiv

NAMSOS: – Forbundet satser tungt på rekruttering. Områder som har litt lav aktivitet har fått status som «hvitt» område, og det er spesielt i disse områdene det skal tas grep, sier kretsleder Atle Dengerud.

– Og Namdalen er et «hvitt område»?

– Om ikke helhvitt, så er det i alle fall ganske lyst. Det er et område vi ser det er litt aktivitet, og en del sovende miljø. Vi tror at med å sette inn ressurser her så kan det løsne, sier han.


Prosjektstilling


Og ressursene han snakker om er å øremerke en egen person som skal jobbe for å få fart på o-sporten i Namdalen. Kretsen har utlyst ei 10-20 prosent stilling, med søknadsfrist 25. mai.

– Spennet på hvem som kan søke er stort. Det som er vesentlig er at han eller hun er fleksibel i forhold til kveldsjobbing, da den som får stillinga må påregne å besøke klubbene, og det vil naturlig nok måtte skje etter jobbtid. Det er derfor også et ønske at han eller hun har førekort, sier Dengerud.

Prosjektstillinga man har utlyst er for perioden 2016-2017.

– Det blir jo fort sommer før vi får ansatt noen, så vi ser for oss at den som blir engasjert bruker 2016 til kartlegging av eksisterende aktivitet, planlegging og forberedelser til å kjøre i gang prosjekter i 2017. Så er håpet at klubbene skal dra jobben videre fra og med 2018, forteller han.

– Hvor mye midler er det snakk om i denne stillinga?

– Både krets og forbund går inn med 30.000 kroner hver. Vi har også et håp om å få med lokalt næringsliv på laget, men det er ikke ei forutsetning for at vi skal komme i gang med prosjektet.


Markerte o-dag


Årets første NA-karusell gikk på Setertun i Namsos bymark onsdag kveld. Tross et aldeles praktfullt vårvær, og at det både var jubileum for Namsos OK og verdens orienteringsdag lagt i forbindelse med løpet, kom bare 31 løpere til selve karusellen.

De som deltok fikk imidlertid en alle tiders kveld, med veldig fine løyper.