Namsos´sykkelruss klare for 17. mai-tog

Russegruppa Valhall i Namsos bruker sykkel som framkomstmiddel. 17. mai sykler de i toget, men håper å få litt drahjelp.

SYKKELRUSS: Fra venstre: Sander Flach, Tadzio Heibert, Gry Ramstad, Arnar Bjorøy , Katrine Lindseth og Johan Lein Ahlin 

arkiv

NAMSOS:  17. Mai nærmer seg med stormskritt, og snart er det slutt på 17. dagers feiring av 12 og 13 års skolegang. Det betyr også slutten på feiringa for Namsos´eneste og første sykkelruss.

Klare for 17. mai

Som de fleste av russen skal også Valhall ut å kjøre i toget, men da med sykkelen sin. I utgangspunktet hadde de tenkt til å sette på elektrisk motor for at det skulle bli enklere å kjøre i toget, men slik ble det ikke.

- Sykkelen er utrolig tung, det var derfor vi i utgangspunktet tenkte å sette på en elektrisk motor. Men vi sykler for det meste bare i sentrum. Det jo bare i toget det er oppoverbakke. Derfor droppet vi det. sier Katrine Lindseth (19), en av de seks medlemmene i russegruppa Valhall.

- Men vi satser på å bli slepet av noen, legger hun til.

Ville skille seg ut

- Vi ville gjøre noe, men vi orket ikke bruke penger på buss eller bil. I tillegg ville vi skille oss litt ut, sier hun.

Lindseth forteller at de startet som tre personer, der én av dem hadde en tandemsykkel.

- Da fant vi ut at hvis vi kjøpte en vogn som det tredje medlemmet kunne sitte i ville det bli utrolig bra, sier Katrine.

Hun fortsetter med å forklare at det senere ble flere venner som ville bli medlem i russegruppa. Da begynte de å se litt på nett, og fant ut at i Kina solgte de seksmanssykler. Så da fant de ut, at en slik skulle de ha.

- Alle ble skikkelig gira, sier Katrine og smiler.

Sak i VG som inspirasjon

Grunnen til at de kom på at de solgte slike sykler i Kina, var at de hadde lest i VG året før at det var en annen russegruppe som hadde en slik sykkel. Deretter tok de kontakt med den russegruppen, for å høre om de hadde solgt den. Noe de ikke hadde, derfor benyttet de seg av muligheten og kjøpte den.

- Sykkelen ble sendt med en trailer fra Lillestrøm der den andre russegruppen holdt til. Så da var sykkelen endelig vår, forklarer hun.

Budsjett

De hadde ikke et fast budsjett, men brukte litt penger til å fikse litt på sykkelen.

- Vi brukte penger på å kjøpe en presenning, pleksiglass til frontrute, en kasse til å ha drikke eller andre saker i, samt et musikkanlegg. Gensere med logo har vi også kjøpt, forteller hun.

Konsept

Dekknavnet deres var Helheimen, og etter et konseptslipp ble de til Valhall. Russegruppen forklarte historien bak konsepte på sosiale medier med denne lille fortellingen:

- De 6 vikingene døde i Helheimen mens de sloss mot skole og karakterer. De har nå kommet til Valhall hvor det er uendelig med mjød, mat og fester. De skal tråkke og drikke seg gjennom hele russetiden med resten av det feteste kullet i Namsos' historie.