«Snåsamannnes sang» kommer til Nord-Trøndelag i oktober

Snåsakaill'n på teater

Nord-Trøndelag Teater lanserte onsdag sin nye satsing «Snåsamannens sang».

Forberedelser: Fra venstre: Nora Evensen (teatersjef Nord-Trøndelag Teater), Gjøril Bjercke Sæther (kostymedesign), Thomas Bye (teatersjef Teater Ibsen), Tom Remlov (teatersjef Riksteatret), Duc Paul Mai-The (skuespiller), Tore B. Granås (skuespiller), Ragni Grande (skuespiller), Mari Dahl Sæther (skuespiller) og Bård Lie Thorbjørnsen (scenograf). Foran: Øyvind Osmo Eriksen (instruktør) forbereder forestillinga «Snåsamannens sang». FOTO: LARS OPSTAD 

SLÅR AN: Teatersjef Nora Evensen tror skuespillet om Snåsamannen vil bli en suksess blant publikum. 

arkiv

NAMSOS: Du har lest om han, du kan kanskje sett han på film. Nå kommer det også et teaterstykke om Snåsamannen. «Snåsamannens sang» er en hyllest til hele Norges «snåsakaill».

Stykket vil dreie seg om ei kreftsyk kvinne som har invitert med seg helseministeren på tur. Der får hub spørsmålet om hun har prøvd alternativ medisin. Sangen fra Snåsamannen høres over fjellene.

– Bakgrunnen for historien er vår tidligere helseminister, Bjarne Håkon Hanssen, som hadde problem med spedbarnskolikk og søkte derfor hjelp hos Snåsamannen. Dette at en representant for skolemedisinen søker alternativ medisinen er ideen bak teaterstykket, forteller Nora Evensen, teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater og legger til:

– Dette er et fantastisk utgangspunkt for et teaterstykke. At det kanskje finnes mer mellom himmel og jord.

Manuset er skrevet av svenske Klas Abrahamson.

– Det er fint å få et blikk utenfra, noe som kan si mer enn vi hadde fått til selv, sier Evensen.

Stort samarbeid

Produksjonen er et samarbeid mellom Nord-Trøndelag Teater, Riksteatret og Teater Ibsen. Det var Teater Ibsen som fikk ideen og har tatt initiativ til arbeidet med å lage et taterstykke omkring Snåsamannen.

– Vi er tre teatre i full produksjon. Det er et stort samarbeid, sier Evensen.

«Snåsamannens sang» ble lansert i Oslo onsdag. Skuespillet har premiere i Skien i slutten av august. I oktober vises det først på Snåsa, før teaterstykket settes opp flere steder i Nord-Trøndelag.

Lover en flott opplevelse

På rollelista står Sverre Bentzen, Ragni Grande, Duc Mai-The, Mari Dahl Sæther og Tore B. Granås.

– Jeg lover det blir en flott visuell opplevelse, som jeg håper vil bli møtt med interesse og entusiasme, sier Evensen.

Teatersjefen tror stykket vil gå godt og at Snåsamannen er et tema som fenger.

– Snåsamannen er en veldig flott karakter, som det er vist stor interesse for ved bøkene som er blitt utgitt, og ikke minst rundt filmen, sier Evensen og tror derfor at et teaterstykke som tar for seg det overnaturlige vil slå an.