Håpløst å skaffe tivoli til Kolvereid-dagene:

Barnas Festival i stedet

Med Isac Elliot og D.D.E. byr Kolvereid-dagene på tidenes underholdningskrefter, men tivoliet svikter. Barnas Festival skal likevel bli ei fullgod erstatning.

BEDRE: Leder i Kolvereid-dagene, Torkil Marsdal Hanssen, skal gjøre martnasgata bredere og triveligere under årets happening. 

arkiv

KOLVEREID: Det lover leder av hovedkomiteen, Torkil Marsdal Hanssen. Ryktene har svirret en stund om at Kolvereid-dagene for første gang på over 30 år blir uten tivoli, og det bekrefter hovedkomiteen.

– Det har vært noe rokkeringer i logistikken på arrangement sørafor, og da velger tivoliene heller å være der det er mer folk. Det er ikke det at vi ikke har prøvd å få tivoli hit, forsikrer hovedkomitelederen.


Tivoli og karusell

Marsdal Hanssen tror imidlertid Barnas Festival vil bli en fullgod tivolierstatning. Dette er et innleid opplegg som skal skje inne i Nærøyhallen og utendørs. Festivalen er for de aller yngste barna og opp til ungdom. Blant aktivitetene er Sommerfugl lekeland med jungelsklie, hoppeslott, lekehus, ponniridning, Airbrush Tattoo, dinoshow, gammeldags tivoli og motorisert trampoline og karusell utafor hallen.

– På sentralidrettsanlegget blir det rodeo med telt, Bumperball og Bumperrun, forteller Marsdal Hanssen.Konseptet passer inn i bestillinga fra eierne av Kolvereid-dagene, Kolvereid Vel og Kolvereid Handelsstands Forening, om fornyelse av arrangementet. Andre grep hovedkomiteen har tatt er å utvide martnasgata til å bli bredere slik at det blir bedre plass mellom bodene. Og med store navn som D.D.E, og Isac Elliot, er målet å få større appell til et bredere publikum.

– Men grunnverdiene står fast: Folkelig og trivelig, en arena for lag og foreninger og et ønske om å fremme Kolvereid som handelssted, understreker «martnasgeneralen».


Fortsatt Elliot-billetter

Samtidig er det et mål for årets komite å etablere en aktivitetsflate som gjør arrangementet enklere senere og dermed gjør det lettere å rekruttere folk til komiteen. Flere samarbeidspartnere, som ungdomsråd, musikkråd og næringsliv, skal gjøre dagene til «flere sitt arrangement».

Samarbeidspartner Kolvereid Røde Kors kan for øvrig rapportere om fortsatt god plass til konserten med Isac Elliot 11. august.

– Billettsalget startet på nett 20. februar og vi har kjøpere fra Tromsø i nord til Drammen i sør. Men det er palss til 6.000, sier Kari Srøm i Røde Kors.