Høylandet Auto bygger nytt på Spillumstranda

Satser 35 millioner på nytt anlegg

Høylandet Auto tråkker på gassen og har planer om å innvie det nye anlegget allerede våren 2017.

NYTT BILANLEGG: Illustrasjonen viser hvordan Høylandet Autos nye anlegg på Spillum vil se ut når man kommer over brua fra Namsos. ILLUSTRASJON: Arcon Prosjekter AS 

BYGGER NYTT: Harald André Olsen ved avdelinga i Namsos ser fram til å få nye salgslokaler. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Vi håper å være i gang med bygginga tidlig til høsten med mål om å åpne et tipp topp moderne bilanlegg omtrent på denne tida neste år, sier daglig leder Odd Arve Olsen i Høylandet Auto.

Satser på vekst

Bilforhandleren som i dag har fire avdelinger, på Høylandet, i Namsos, på Rørvik og i Brønnøysund, satser anslagsvis 35-40 millioner kroner på den nye avdelinga i Namsos.

– Hvorfor bygge nytt nå?

– Fordi lokalene vi har i Namsos ikke lenger tilfredsstiller det behovet vi har. Vi har et klart mål om å fortsatt vokse, og for oss er Namsos et svært viktig marked. Samtidig ønsker vi å tilby kundene våre et moderne anlegg for service og verkstedtjenester, sier han.

– Dere blir naboer med en annen stor forhandler?

– Og det blir kjempebra. Vi er selvsagt konkurrenter, men vi tror at det kan gi positive effekter for begge selskapene og ikke minst et bedre tilbud til kundene når vi kan ligge vegg i vegg, sier han.

Person- og yrkesbil

Det nye anlegget blir et rent bilanlegg for person- og varebil/yrkesbiler. Høylandet Auto er i dag forhandler av merkene Mitsubishi, Nissan og Suzuki. De har Namdalen og Sør-Helgeland som sitt viktigste salgsområde.

– Alle tre merkene blir selvsagt å finne i det nye anlegget, sier Olsen.

– Hvor lenge har dere jobbet med planene?

– Dette er noe vi har tenkt på ei god stund. At blir realisert nå, har sammenheng med tilgang på tomt og gunstige finansieringsbetingelser, slik at vi mener tida er riktig for å satse, sier Olsen.

Ut på anbud

Han forteller at de håper å kunne legge ut tomtearbeidet på anbud ganske snart.

Det er Arcon Prosjekt AS i Namsos som har oppdraget med å utforme det nye anlegget.

– De endelige tegningene er ikke ferdige ennå, men vi planlegger omkring 900 kvadratmeter salgshall. I tillegg skal det bygges verksted, vaskeanlegg og et eget selvvaskeanlegg. Totalt snakker vi om rundt 2.000 kvadratmeter, sier Olsen.

– Du nevnte byggestart til høsten?

– Vi håper å legge ut anbudspapirene på selve bygginga i månedsskiftet juni/juli eller der omkring, og jeg håper at vi får mange lokale tilbydere. Jeg legger ikke skjul på at for Høylandet Auto er det viktig å kjøpe varer og tjenester i Namdalen, og derfor håper jeg at lokale entreprenører vil finne dette interessant og samtidig være konkurransedyktige, sier Olsen.

Høylandet Auto utgjør en betydelig arbeidsplass i Namdalen. I siste offentlige regnskap (2014) hadde selskapet ei omsetning på 137,4 millioner kroner, med et årsresultat på 1,1 millioner.

– Med smått og stort er vi i dag omkring 55 ansatte, men jeg håper jo at et nytt anlegg i Namsos også kan bidra til å skape flere nye arbeidsplasser, sier Odd Arve Olsen.