– Karusellen skal tenne gnisten

Søndag arrangeres sesongens første NA-karusellstevne i friidrett. Leder av friidrettskretsen, Ragnar Prestvik, mener karusellen er den viktigste rekrutteringsarenaen for idretten.

FULL FART: Sander Skarland vant NA-karusellen for gutter i 2015. Søndag er det på'n igjen med årets karusell. Som vanlig med start på Jøa. 

MOTIVERT: Ragnar Prestvik er for tida fylkessekretær i Arbeiderpartiet og kan gjerne tenke seg å drive Ap-politikk som heltid som ordfører. 

arkiv

JØA: Det første av totalt seks stevner i NA-karusellen blir, tradisjonen tro, arrangert på Jøa.

Lav terskel

Stevnene i karusellen er for mange det første møtet med konkurranser på friidrettsbanen.

– Det er viktig at terskelen på disse stevnene er lave, slik at klubbene får med de yngste. Stevnene er med på å ufarliggjøre konkurranser. Det skal være gode arrangement som skal være artige og tenne en gnist hos deltakerne, sier Ragnar Prestvik, leder av friidrettskretsen i Nord-Trøndelag.

Følger samme spor

Konkurransene vil kjøres på lik linje som tidligere, med deltakerpremier for utøverne som deltar på flere stevner, en lagkonkurranse mellom klubbene og en individuell trekamp. I trekampen premieres jenta og gutten med best resultat sammenlagt i løp, hopp og kast.

– Trekampen er der for å skape et godt stevnetilbud for dem som har vært med en stund. Vi må både jobbe for å holde rekrutteringa oppe, og samtidig jobbe for å holde på dem som allerede er med. Med tanke på det siste er trekampen viktig, for å gi et godt stevnetilbud til de fleste, sier Prestvik.

Går i bølger

Rekrutteringa har de siste årene falt i flere individuelle idretter. Friidretten er ikke et unntak. Ragnar Prestvik mener at deltakelsen alltid vil gå i bølger.

– Det som er viktig er at vi klarer å stimulere flere klubber til å sette i gang kontinuerlig aktivitet. Det er også viktig at stevnene som arrangeres er bra, slik at utøverne sitter igjen med gode opplevelser i etterkant.

NA-karusellen 2016


22. mai: Jøa

3. juni: Snåsaleikan

9. juni: Trekamp Namsos

6. august: Eideleikan

13. august: Trekamp Overhalla

10. september: Namdalslekene, Namsos.