Duo serverer Dylans tekster i nordnorsk drakt

Duoen Johan Aarstein og Ida Løvheim tar turen til Namsos og Ullvaren Kafe førstkommende tirsdag.

Dylan på nordnorsk: Johan Aarstein og Ida Løvheim spiller Bob Dylan sine låter på nordnorsk. 

arkiv

NAMSOS: På Bob Dylans 75-årsdag slår Laviken rock- og rusleklubb og Ullvaren Kafe i borden med en rolig og intim konsert med Bob Dylan på nordnorsk.

– Duoen har selv oversatt Dylan til nordnorsk på en fremragende måte. Det hele startet med at jeg kom over noen videoer på Youtube av låtene deres. Jeg tok kontakt og lurte på om de kunne være interessert i å komme til Namsos en gang, forteller Steinar Gismerøy Olafsen i Laviken rock- og viseklubb.

Dylan på dylansk

– Tida gikk og det ene førte til det andre og så foreslo Johan Aarstein at de kunne komme på bursdagen til Bob Dylan. Da kan vi føye oss inn i rekka av byer som arrangerer noe for å feire Dylans 75- årsdag, sier han.

Plateaktuelle Jonas Ledang stiller som support med Dylan på dylansk.

Gode tekster

– Det som slår meg med disse to er at de har oversatt låtene så godt. Dylan har en del finurlige ordspill og gode vendinger, og dette har de klart å bevare, sier Gismerøy Olafsen videre.

Han fortsetter med å si at han er spent på å se om det kommer noen folk, i og med at konserten arrangeres på en tirsdag.

– Det er fullt mulig å dra ut på en tirsdag, og jeg håper at folk ser hvor stort det faktisk er at disse to kommer hit til Namsos, sier Gismerøy Olafsen.

Han sikter til at de to omreisende musikantene har spilt for utsolgte hus over hele landet, og høster lovord på nærmest hvert et stoppested. Noen steder har de måttet sette opp ekstrakonserter for å serve etterspørselen.