Roligere dager for politiet i Namdalen

Gjengangerne er borte

Politiet i Namdalen kan se tilbake på en uvanlig rolig vinter og vår.

Mer målrettet: Mindre kriminalitet i Namdalen betyr at lensmann Stein Erik Granli og kollegene hans kan bruke enda mer tid på forebyggende arbeid. 

arkiv

GRONG: – Beklager. Absolutt ingenting å melde om fra Namdalen denne gang heller.

Omtrent sånn har svaret fra operasjonssentralen vært når NAs journalister har ringt dem denne vinteren og våren.

Nylig spøkte journalist og operasjonsleder med at Namdalen må være verdens mest lovlydige område i disse dager.

Akkurat det har verken politi eller avis belegg for å hevde. Men tall politiet har hentet ut, viser antallet henvendelser fra Namdalen til operasjonssentralen er lavere denne vinteren enn de to foregående år.


Roligere på gata

Det er heller ikke bare på operasjonssentralen og i NAs redaksjon folk merker at det er skjer mindre som krever politiets oppmerksomhet i Namdalen.

Flere politibetjenter NA har snakket med, bekrefter inntrykket.

De hevder det spesielt innenfor «hverdagskriminalitet» som vold, innbrudd og skadeverk det har blitt færre oppdrag."Noen av disse har nå lagt «karrieren» på hylla etter langsiktig oppfølging fra vår og andre etater. Andre er ikke lenger i distriktet. Så selv om det ikke er så mange, merker vi godt når de forsvinner.

STEIN ERIK GRANLI

Lensmann


– Rolig vinter

De fleste politibetjentene vi prater med, mener forklaringa ligger i at de såkalte gjengangere ikke lenger bruker tida på ulovlig virksomhet. I alle fall ikke i Namdalen.

Også mannen med det øverste ansvaret for politiet i Namdalen har merket seg at det er roligere dager.

– Du har rett i at det har vært en veldig rolig vinter, sier Stein Erik Granli, driftsenhetsleder og lensmann i Namsos og Fosnes som også bekrefter det politibetjentene har fortalt.

– Vi har egentlig ikke gjenganger-problematikk i Namdalen, men vi har noen få som har stått for mye, sier Granli og fortsetter:

– Noen av disse har nå lagt «karrieren» på hylla etter langsiktig oppfølging fra vår og andre etater. Andre er ikke lenger i distriktet. Så selv om det ikke er så mange, så merker vi godt når de forsvinner.


Vil forebygge mer

Granli understreker at politiet ikke går arbeidsledig og at de nå kan bruke enda mer tid på forebyggende arbeid (se egen sak).

– Frykter du at du i stedet vil miste ressurser når kriminaliteten synker?

– Det er alltid en frykt at vi skal få mindre ressurser, men jeg tenker ikke på det sånn, sier Granli.