Kna, ferdig, gå!

Eskil Brøndbo må ty til alternativ behandling for å bli frisk til Namsosløpet.

POSITIV: Naprapat Hanna Blengsli Kværnø har stor tro på at Eskil kommer til å bli klar til Namsosløpet. Broren Thomas støtter broren under den vonde behandlingen. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: D.D.E.-trommisen har hatt en trøblete oppkjøring fram mot dagens løp i Namsos. Han har slitt med influensa, hatt tegn til krystallsyken og smerter i akillesen.

Slitt med strekk

Han hadde aldri slitt med idrettsskader før, og lo ofte av utøverne som hev seg i smerter. Nå har han forstått alvoret selv.

– Før mente jeg at mange idrettsutøvere var sutrete, men det var ikke før jeg fikk strekk selv at jeg skjønte hvor vondt det faktisk er, sier Brøndbo

Hans første idrettsskade var et faktum, og grunnet stive og ømme legger, har Eskil nå gått til naprapat for å bli klar til Namsosløpet.

– Jeg trodde det skulle være behagelig, men det er så vondt at jeg roper. Knutene løsnes opp, og jeg håper jeg blir klar til løpet, forteller han.

Satt seg mål

Broren Thomas har satt mål for dem begge, som han selv mener er oppnåelig.

– Målet mitt er å komme meg under 40 minutter, og at Eskil kommer seg under tima, forteller han.

De har planlagt hvordan kreftene skal disponeres, og Eskil håper å unngå melkesyra.

– Jeg skal starte rolig, og hvis jeg har igjen noe krefter på slutten tenker jeg å gi på litt. Pusten er ikke noe problem, men hvis melkesyra kommer, så er jeg helt gåen og det sier stopp, legger han til.

Brødreparets forberedelser inneholder også en spesiell type frokost på løpsdagen.

– Frode Estil har sagt at hvis man skal yte godt over lengre tid, så er det havregryn med melk og et godt dryss med sukker på toppen som gjelder, sier Thomas.

– Eskil må ikke løpe feil

Etter fem måneder med fokus på trening og sunnere mat, er de nå klare for å gjennomføre det tradisjonelle løpet. Thomas håper mange vil stå rundt i løypa for å heie de fram, og for å hjelpe Eskil i riktig retning.

– Han trenger supportere langs veien og i mål for å ta ham imot. Likevel tror jeg det viktigste er å stå i krysset inn mot grusveien slik at han ikke løper mot Otterøya, spøker han.

Selv med framgang i forme, strever Eskil fortsatt med å finne treningsgleden.

– Det er like tungt nesten hver gang, og det er en kamp hele tiden. Det er verken koselig eller morsomt å løpe og gå, stadfester han.

Gleder seg til å feire

Kosen får vente til Eskil har krysset mållinja i Namsos sentrum, for da venter det en aldri så liten feiring.

– Det blir Afterspring etter løpet, hvor vi skal kose oss med god mat og drikke, og feire at vi har gjennomført de åtte kilometerne. Jeg synes det er utrolig viktig å kose seg, avslutter han.