Namdalsutstillinga 2016

Storsjarmører i pels

Med godt over 100 hunder påmeldt til utstilling og konkurranse ble det rekorddeltakelse for Namdalsutstillinga denne helga.

BESTEVENNER: Ida Kristiansen (9) og Filippa (2 mnd.) var med på hundeutstillinga på Spillum. 

UTSTILLING: Sigri Elise (2) og Astri Kristin Ingebrigtsen (5) viste fram engelsksetteren Pippa på Barn og hund-visninga. 

I RINGEN: Her gjør Norah T. Sellæg og Rufus seg klare for visning i ringen. Bak venter Janita Larsen, Lina og Leon Tømmerås Larsen, med Ira på tur. 

VINNERE: «Best in Show» på Namdalsutstillinga 2016 ble dunkeren Streif til (venstre), i fuglehundklassen ble Absoulute Actions Benelli (korthåret vorsteh) fra Bangsund kåret til beste hund. 

arkiv

NAMSOS: – Fantastisk morsomt med så mange påmeldte hunder, og ekstra gledelig er det at hele 17 barn stilte med hund til visning i ringen på Barn og hund, smilte leder Mona Himo Aakervik i Namdal fuglehundklubb.

Rekorddeltakelse

Namdal fuglehundklubb har vært aktive i snart 40 år. Klubben ble stiftet i 1969 og har i dag omkring 200 medlemmer.

Namdalsutstillinga har lange tradisjoner, og til årets utstilling var det påmeldt 84 fuglehunder og 22 harehunder.

– Utstillinga har vokst fint de siste åra. Vi har mange aktive medlemmer og vi får også stadig flere tilreisende. Denne gangen hadde vi besøk både fra Sør-Trøndelag og Møretraktene, og tilbakemeldingene fra alle som kommer hit er at de synes både utstillinga og ramma rundt med Sagbruksmuseet er trivelig, sier hun

Fuglehundene var i klart flertall, men selv med over 100 firbeinte samlet på en plass var det knapt nok et eneste bjeff å høre.

Barn og hund

For dem som ikke har utstillingshund er Barn og hund, hvor de yngste får prøve seg i ringen, et populært innslag.

– Sitt, sitt, sa jeg.

Sigri Elise (2) forsøker å være streng i stemmen. Sammen med søstera Astri Kristin (5), begge med etternavn Ingebrigtsen tok de runden i ringen med engelsksetteren Pippa.

– Vi har lånt henne av morfar, forklarte Astri Kristin før hun tok båndet til Pippa og gikk en runde i ringen. Etterpå vanket det diplom og premie.