Tydelig råd fra hållingen

Fire av fem vil stå alene

Ordfører Hege Nordheim-Viken fikk et tydelig råd fra sambygdingene: De vil at Høylandet skal bestå.

Beholder arbeidsplassen: Ordfører Hege Nordheim-Viken avslutter en lang mandag foran kommunehuset som ikke må skifte skilt i nær framtid. 

arkiv

HØYLANDET: – Dette var gledelig. Og det aller mest gledelige var at valgdeltakelsen var høy og at rådet var så tydelig, sier ordfører Hege Nordheim-Viken kort tid etter at resultatet i Høylandet var klart.

Og svaret var mer enn tydelig. 82 prosent av hållingene vil at kommunen skal stå på egne bein. Og valgdeltakelsen var på 62,1 prosent.


Stemte som ordføreren


– Det er en fordel for oss. Det er ikke mulig å tolke dette noen retning, sier ordføreren som selv tilhørte flertallet.

– Det er ingen hemmelighet at jeg konkluderte med nei til sammenslåing, sier Nordheim-Viken.

Det spilte sikkert en rolle, men den viktigste årsaken til at ordføreren var et stort glis mandag kveld var den høye valgdeltakelsen. Blant ungdommen.


Ungdommen viste veg


16- og 17-åringene i kommunen fikk muligheten til å stemme for første gang.  En mulighet de tok vel vare på. Eller som ordføreren valgte å si de:

– De tok virkelig den ballen.

Den endelige opptellinga for aldersgruppa er ikke talt opp enda, men foreløpige tall tyder på at den lander over 70 prosent.


– Viktige inspill


Noe som i betyr at framtidas hållinger har sagt fra hva de vil.

– Valgdeltakelsen blant de yngste gjør meg virkelig glad. De har vært aktive i hele prosessen og kommet med mange nyttige innspill, sier Nordheim-Viken.