Grong Sparebank kjøper Danske Banks kontor i Namsos og Steinkjer

Danske Bank selger til Grong Sparebank.

SELGES: Grong Sparebank har kjøpt filialene til Danske Bank i Namsos og Steinkjer. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: BJØRN TORE NESS

arkiv

NAMSOS: Danske Bank tilpasser kontorstrukturen i Møre og Romsdal og Trøndelag til den nye bankhverdagen hvor kundedialogen blir stadig mer digitalisert.

– Vi ser at kundeadferden endrer seg, hvor stadig flere bruker digitale kanaler i sin kontakt med banken. Vi må ligge i forkant av utviklingen og omorganiserer derfor fem lokalkontorer i Møre og Romsdal og i Trøndelag, sier Trond Mellingsæter, Country Manager i Danske Bank i en pressemelding.

Kontorene i Kristiansund og Molde stenges, men bedriftsmarkedskundene vil som i dag bli betjent fra Ålesund.

Både ansatte og kunder ved kontoret i Orkanger flyttes til Trondheim. Personkunder, landbrukskunder og flertallet av de ansatte ved kontorene i Namsos og Steinkjer selges til Grong Sparebank.

Øvrige bedriftskunder i Nord-Trøndelag vil bli betjent fra Namsos, Levanger og Stjørdal.

– Vi har vært opptatt av at omorganiseringen skal få minst mulig konsekvenser for de ansatte ved de aktuelle lokalkontorene. De tillitsvalgte hos oss ble tidlig involvert  og vi har hatt drøftelsesmøter gjennom hele prosessen for å sikre at vi har hatt gode samt fulgt nødvendige prosedyrer i omorganiseringen. Dessverre er det noen vi ikke har funnet nye oppgaver til, men for de fleste innebærer omorganiseringen at de får ny arbeidsgiver eller nytt arbeidssted, sier Mellingsæter.