Følg innspurten i folkeavstemninga på nettet

Nå er folkeavstemminga i gang - se det direkte i kveld

Følg folkeavstemminga direkte her - vi har tekniske problemer - men er tilbake så raskt vi kan.

VALGSENDING: Mandag kveld vil ekspertkommentator Narve Nordmelan (til venstre) og NAs sjefredaktør Kim Riseth sammen med inviterte gjester vurdere og kommentere innspurten og utfallet av den rådgivende folkeavstemninga om kommunesammenslåing. Jensens bok-kafe på Ranemsletta blir stedet for NAs nettsending. 

arkiv

NAMSOS: – Vi skal ha nettsending fra Jensens bok-kafe på Ranemsletta hvor det blir fokus på innspurten og på opptellinga etter folkeavstemninga, forteller NAs sjefredaktør Kim Riseth.

Sjefredaktøren får besøk av flere gjester i løpet av kvelden. I likhet med tilsvarende opplegg på valgkvelden i fjor høst, vil Narve Nordmelan komme med sine vurderinger som ekspertkommentator.

– En slik kveld gir grunnlag for mange meninger og mange kommentarer. Å kommentere resultatet fra hver enkelt kommune er en ting, det vil også i stor grad dreie seg om hva som skjer etter at befolkninga har gitt sitt råd, sier Nordmelan.

Tilspisset debatt

De siste ukene har debatten om Overhallas vegvalg spisset seg til. Som namsosing, bosatt i Overhalla, nøyer Nordmelan seg med å registrere meningsutvekslinga.

– Vi har fått en tilspisset debatt med gode innlegg både for og mot, men jeg vil vente med å kommentere de ulike standpunktene til valget er unnagjort, sier ekspertkommentatoren.

Følg debatten her - les alle innleggene og skriv din egen mening!


I tillegg til Nordmelan vil flere gjester besøke studioet i bok-kafeen på Ranemsletta.

– Hit kommer både nåværende og tidligere ordførere og lokalpolitikere – og vi får besøk av fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik som akkurat har gjennomført prosessen med sammenslåing av de to Trøndelags-fylkene. Det blir interessant å høre hennes vurderinger av det som skjer på kommunenivået når det gjelder sammenslåing til større enheter, sier Kim Riseth.

Håper på godt oppmøte

Av praktiske grunner vil ordførerne i kommunene som gjennomfører folkeavstemninga, ikke få anledning til å ta turen til NA-studioet.

– De vil være opptatt med stemmetelling, men de vil bidra med sine synspunkt og kommentarer i løpet av kvelden. Når resultatet fra de fem kommunene vil foreligge, er uklart. Utrolig nok har de ulike tidspunkt for når valglokalene skal stenge, sier NAs sjefredaktør.

Kim Riseth håper så mange som mulig tar turen til NA- studioet mandag kveld.

– Vi startet sendinga klokka 19 og vil holde på til vi har fått resultatene. Det vil skape litt ekstra stemning om det kommer mye folk til kafeen, sier Riseth.

Se direkte fra klokka 19.00