Frifunnet for promillekjøring

En dame i 60-åra fra Indre Namdal ble frifunnet for promillekjøring på tross av at hun var beruset da hun ble pågrepet.
arkiv

NAMSOS: Namdal tingrett avsa dom i tråd med aktors påstand om frifinnelse. Dama var satt under tiltale for å ha kjørt bil i påvirket tilstand en desemberkveld i fjor.

I retten nektet hun straffskyld. Dama innrømmet at hun hadde drukket kvelden og natta før hendelsen. Hun hadde sovet hele dagen før hun satte seg i bilen og kjørte til en bensinstasjon for å kjøpe røyk.

Betjeninga på stasjonen varslet politiet da hun forlot stedet. I dommen framkommer det at vitnet mente det luktet alkohol av vedkommende, at tiltalte var ustø i ganglaget og virket syk eller beruset.

Da en patrulje fra Namsos omkring to timer senere kom heim til dama viste pusteprøven i alkometeret en promille på omkring 2,00. Hun ble tatt med til blodprøve. Analysen fra den viste at alkoholnivået i blodet da var mellom 1,84 og 2,09 promille. Tiltalte forklarte at hun hadde drukket etter at hun kom heim.

Når hun ble frikjent var det fordi det ikke kunne bevises at hun hadde inntatt alkohol i tidsrommet før bilkjøringa. I dommen framkommer det også at tiltalte av medisinske årsaker kan være ustø i ganglaget.