Intimt, intenst og vakkert

Publikum reiste seg fra stolene da duoen Ida Løvheim og Johan Aarstein hadde servert ei rekke av Bob Dylans låter, på nordnorsk. Og det med god grunn.

Samspill: Ida Løvheim og Johan Aarstein er en duo som har klart å finne noe eget, selv om det hele er basert på gjendikting av Bob Dylans låter. 

Åpnet: Jonas Ledang startet showet. 

arkiv

NAMSOS: 24. mai fylte Bob Dylan 75 år. Det ble behørig feiret over hele verden med konserter til ære for den legendariske artisten. Også Ullvaren kafe i Namsos var pyntet til bursdagsfest denne dagen, og et femtitalls mennesker hadde tatt turen innom. I regi av kafeen og Laviken rock- & rusleclub skulle 75-åringen feires. For å kjøre bursdagen i gang entret Jonas Ledang scenen og framførte et par av Dylans låter, samt to av sine egne. Særpreget i Ledangs stemme kom til sin rett i tirsdagens setting, Kun en gitar og et lydhørt publikum som til slutt ble med på allsang til låta «Knocking on Heavens Door».


Nordnorsk vri


Så var det tid for kveldens attraksjon. Duoen Ida Løvheim og Johan Aarstein har reist rundt land og strand med prosjektet «Dylan på nordnorsk». De har gjendiktet og laget egne arrangement på ei lang rekke av Bob Dylans låter. Og det funker som bare det. «Shelter From the Storm» har blitt til «Ly», «Mama You Been on My Mind» ble oversatt til «Den æ tenke på», «It's all Over Now Baby Blue» heter «Blåe øya hjelpe dæ ikkje no» på nordnorsk. De klarer å lage noe eget, selv om 75-åringen er der i bakgrunnen. Sammen harmonerer de perfekt, og som publikummer satt du fengslet fra første strofe.

Mellom sangene hadde både Aarstein og Løvheim fin dialog med publikum, og kom med små anekdoter og forklaringer til låtene.

– Det er bestandig skumlest å spille for ihuga tilhengere av Bob Dylan, men det er så utrolig godt å komme i gang med konserten etter å ha reist langt for å komme hit, sa Løvheim mellom noen av de første låtene.

– Dylan kan tolkes på så mange måter, tekstene er så utrolig rike på innhold, fortalte Aarstein, som har gjendiktet låtene.


En opplevelse


Duoen har klart å finne et format som passer dem perfekt. Kun en kassegitar og deres egen stemmeprakt, men det er gjendiktinga som gjør hele seansen til en opplevelse. Den nordnorske nerven, ydmyk- heten og intensiteten skaper både harmoni og kontrast gjennom den vel timelange konserten.