Storsamling av korpsentusiaster

I helga skal rundt 120 korpsmedlemmer samles på Trones for å spille og ha det sosialt sammen. Det hele avsluttes med konsert søndag ettermiddag.

KLARE for samling: Musikantene og drillerne i Høylandet skolekorps er klare for ei aktiv helg på Trones. 

arkiv

NAMSSKOGAN: Tonene fra 120 korpsmedlemmer fra Bindalseidet i nord til Overhalla i sør skal runge ut over Trones i helga. Da har Høylandet skolekorps invitert til ei sosial og musikalsk samling hvor korpsmusikken skal stå i høysete.


Konsert

– Vi starter helga fredag kveld med innsjekk og litt sosialt. Lørdag er satt av til øving sammen og en tur inn i familieparken, mens det på søndag arrangeres det vi har kalt en hentekonsert. Da spiller vi sammen som et stort korps når foreldre kommer for å hente sine unge og håpefulle. Den konserten skjer i Namsskogan familiepark. Vi håper at så mange som mulig tar turen, også dem som ikke har barn i korps, sier Aina Sagvik i Høylandet skolekorps.


Jubilant

I fjor fylte korpset 60 år, og i den anledning dro de på en utenlandstur for å gjøre litt ekstra stas på seg selv. De er imidlertid ikke helt ferdige med å feire, og derfor tenkte de å ta en tur til Namsskogan familiepark.

– Deretter ballet det bare på seg. Vi spurte om korpsene rundt hadde lyst til å være med på ei lita samlingshelg, og de sa de ja til, sier Sagvik.

Det vil ikke bare bli spilt korps-musikk på konserten, men også drillere fra de deltakende korpsene skal ha en liten framvisning.

– I løpet av helga skal også drillerne ha øvinger, og resultatet av det får vi se på søndag, forteller Sagvik.