Trailer frontkolliderte med personbil

En person ble sittende fastklemt etter at en personbil frontkolliderte med en trailer ved Lona på Kongsmoen. Vedkommende er frigjort og får behandling av ambulansepersonell på stedet.

FASTKLEMT: Føreren av personbilen ble sittende fastklemt etter sammenstøtet med vogntoget. FOTO: BIRGER AARMO. 

arkiv

KONGSMOEN: Nødetatene rykket ut til Lona på Kongsmoen etter en kollisjon mellom en trailer og personbil, melder 110-sentralen i Nord-Trøndelag.

- Det har vært en trafikkulykke på Kongsmoen. Vi fikk melding om personbil mot trailer. Det er snakk om en front til front-kollisjon, sier operasjonsleder Johnny Olsen hos Politiet i Nord-Trøndelag til NA.

En person ble sittende fastklemt etter det kraftige sammenstøtet.

Høylandet brann- og redningstjeneste har ankommet og jobber nå med  frigjøring av personen, forteller NAs mann på stedet kl 18.15.

Ved 19-tida melder poltiet at personen er frigjort og får behandling på stedet.

- Når ambulansepersonellet har gjort de de kan for vedkommende på stedet, blir han fløyet videre til sykehus i  luftambulanse, opplyser Olsen.

Politiet opplyser at det skal være en mann og to kvinner i bilen, men det er foreløpig ukjent hvordan tilstanden til disse er. De to passasjerene var ute av bilen straks etter ulykken. De er blodige og forkomne, men ifølge Olsen skal de ha sluppet fra front-kollisjonen uten de helt store skadene.

Vegen på stedet ble stengt i påvente av at oppryddingsarbeidene skulle bli ferdige.

- Det er bilberging på stedet som vil bistå i oppryddingsarbeidet. Vegen er forsatt stengt. Det er ikke store køer på stedet foreløpig, sier operasjonsleder Johnny Olsen.

Fylkesveg 17 ble åpnet for allmen ferdsel igjen ved 19.45-tida onsdag.

- Vet politiet noe om hvordan ulykka skjedde?

- Vi har fått opplysninger om at personbilen kom over i feil feil kjørefelt. På det grunnlaget har politiet onsdag kveld besluttet å ta beslag i sjåførens førerkort, sier Olsen.

Sjåføren er en mann fra Namdalen i 70-åra.

Operasjonsleder Olsen kunne onsdag kveld ikke si noe om hvilke skader han pådro seg, bortsett fra at tilstanden ikke skal være livstruende.  Både han og de kvinnelige passasjerene ble tatt under behandling ved Sykehuset Namsos.