Solveig Slyngstad blir ny rådmann på Leka

Ansettelse på rekordtid

Bare 13 dager etter at søknadsfristen til rådmannsstillinga på Leka gikk ut, har kommunestyret innstilt Helge Thorsen sin etterfølger.

TILBAKE TIL NAMDALEN: Mange år etter at Solveig Slyngstad reiste fra Otterøya er hun tilbake i Namdalen. Denne gang som rådmann på Leka. 

arkiv

LEKA: – Dette har vært en god, og ikke minst rask prosess. På de dagene som har gått siden søknadsfristen gikk ut har det vært jobbet veldig godt med å få en ny rådmann på plass, sier ordfører Per Helge Johansen.

I starten av ansettelsesprosessen fikk et formannskap utvidet med gruppelederne i alle partiene i kommunestyret fullmakter til å kjøre ansettelsesprosessen.

– Alle sammen har stått på for å få dette til å bli en så bra og rask prosess som mulig, sier Johansen.

Ikke på saklista

Planen var egentlig å ansette ny rådmann i neste kommunestyremøte, men på grunn av at prosessen med ansettelsen har gått fortere enn de hadde sett for seg, kom saken om ansettelse opp som en tilleggssak i torsdagens møte.

– Siden hele det politiske miljøet på Leka var representert i prosessen var alle innforstått med at saken kom på bordet i dag, sa Johansen etter at avstemminga var over.

Mange av de 14 som søkte stillinga som rådmann på Leka har gode kvalifikasjoner, og flere var på intervju.

– Det vi lette etter var en person med brei og god erfaring fra kommunal sektor. Og det fant vi i Solveig Slyngstad som i dag arbeider som næringskonsulent i Våler kommune, sier Johansen.

Gleder seg

– Dette ser jeg fram til. Det er på tide at jeg kommer meg tilbake til Namdalen nå etter så mange år i utlendighet, sier Slyngstad som opprinnelig kommer fra Otterøya – men som siden 1977 har bodd mange steder i landet.

– For det meste har jeg jobbet i Oslo. Blant annet i departement og i Innovasjon Norge. Men jeg har også vært innom noen kommuner i løpet av arbeidskarrieren, forteller hun.

Hun går nå fra en kommune betydelig større enn Leka, men er ikke redd for overgangen.

– Jeg har tidligere jobbet blant annet i Tydal som også er liten. Og den måten å jobbe på som jeg opplevde der trivdes jeg med. Det var krav om allsidighet, og at man kunne gjøre mye forskjellig. Og det ser jeg for meg blir tilfelle på Leka også.

Fra 1. september vil hun være på plass på Leka, og hun gleder seg til å starte.