Namsos IL fotball på annerledes studietur

Skal lære av de beste

20 trenere og ledere i Namsos IL fotball kan se fram til studiedager litt utenom det vanlige. For i to hele dager skal de lære av de beste.

KLAR FOR TUR: Denne gruppa med trenere og ledere i Namsos IL Fotball satte torsdag kursen for Molde for å kikke nærmere på hvordan toppklubben drives. Også Rosenborg og Lerkendal skal besøkes. F.v: Ragnar Davidsen, Stian Hjertvik, Bjørnar Høgden, Bente Rosset, Trude Modell, Tore Hansen, Kjetil Hoddø, Beate Asbøll, Ove Bolkan, Bård Sandnes, Åge Johannessen, Kjell Erik Strøm, Per Inge Aagård, Bjørnar Alte, Johan Ludvik Lund og Ivar Asbøll.FOTO: SIRI HUSBY FISKUM 

SPENNENDE: Johan Ludvik Lund og Trude Modell ser fram til spennende dager i møte med Molde og Rosenborg. 

LÆREMESTER: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. 

arkiv

NAMSOS: Torsdag satte troppen kursen for Molde, til en studietur for trenere og ledere i klubben. Senere i oppholdet venter Rosenborg på namsosingene.

Sportslig ansvarlig i Namsos IL fotball, Trude Modell, er en av dem som står i spissen for opplegget.

– Vi er 20 personer som skal i vei. Det er ei lita gulrot for oss som har verv i klubben, og en ypperlig mulighet til å se hvordan toppklubbene i Norge trener.

Fokus på utvikling

– Hvor kom ideen om en studietur for trenere fra?

– Vår trenerutvikler, Johan Ludvik Lund, var i kontakt med Jonas Lian Hansen, som er videoanalytiker og spillerutvikler i Molde Fotballklubb, og det var der ideen oppsto.

Lian, som er en av Ole Gunnar Solskjærs høyre menn, luftet et forslag om en inspirasjonstur, og dermed begynte ballen å rulle.

– Vi har et mål om at alle trenere i Namsos IL skal ha C-lisens, slik at vi kan utvikle enda bedre fotballspillere. Det jobbes utrolig bra på trenersida, og spillerutvikling gjennom trenerutvikling er et underliggende tema her, sier Modell.

Travel timeplan

For selv om sola skinner i Rosenes by, er det slett ikke rom for de store utskeielsene når namdalingene inntar byen.

På timeplanen står blant annet analyse, keepertrening, fysisk trening, samt at de skal overvære treninger med Moldes A-lag.

Alt foregår på Aker Stadion, og Modell melder om et fullspekket program.

– På fredag går det i ett fra 07.30 til 18.00. På kvelden kjører vi til Trondheim og overnatter. På lørdag skal vi overvære kampen Rosenborg-Molde, der vi etter kampen analyserer oppgjøret sammen med andre trenere.

Men oppholdet og studieturen er slett ikke over med storkampen på Lerkendal.

– Nei da. Søndag skal vi overvære RBK-trening, før vi avslutter turen med å se toppseriekampen Trondheims-Ørn – Klepp, forteller sportslig leder i Namsos IL fotball.

– Det blir mye fotball og samtidig veldig sosialt. Forslaget om tur ble veldig godt mottatt og vi håper at det kan bli en slags tradisjon, sier Modell.