Avtale om politisk flertall for fylkesrådet undertegnet fredag

Hallem inn for Revhaug

Det er nå duket for Tomas Iver Hallem (Sp) sin inntreden i fylkesrådet.

I MÅL: Forhandlingsutvalget som har kommet fram til en ny avtale om fylkesrådet i Nord-Trøndelag. Fra venstre: Torgeir Strøm, Tomas Iver Hallem, Anne Marit Mevassvik, Jan Inge Kaspersen, Tommy Reinås og Jann Karlsen. 

arkiv

STEINKJER: Fredag ble avtalen om politisk flertall for fylkesrådet i Nord-Trøndelag undertegnet.

Avtalen mellom Ap, Sp, KrF, SV og Miljøpartiet de Grønne blir gjort gjeldende fra 14. juni da nytt fylkesråd blir konstituert.

Alle i Ap fortsetter

Avtalen går i korthet ut på at Ap får fylkesrådslederen samt to fylkesråder som i dag. Sp får en fylkesråd til erstatning for Høyres Frode Revhaug som nå går ut av fylkesrådet. Det er dermed duket for Nord-Trøndelag Senterpartis leder Tomas Iver Hallems inntog i fylkesrådet.

Avtalen innebærer også at gruppelederne i flertallskonstellasjonen skal delta på rådsmøtene.

Ap skal ha lederen i komité for plan og økonomi samt lederen i komité for utdanning, kultur og helse, mens SV får lederen i komité for samferdsel, næring og miljø. Her går Anne Kolstad inn som leder, mens jøbyggen Torgeir Strøm representerer SV på fylkesrådsmøtene.

– Blir det endringer i fylkesrådet?

– Det er naturlig at de tre i fylkesrådet fra vårt parti fortsetter. Jeg har ikke fått signaler fra partiet at det er tenkt andre tanker om det, sier fylkesrådsleder Anne-Marit Mevassvik.

Hadde en god tone

Hun forteller at forhandlingene ble gjennomført i en god tone.

– Nå skal jeg som fylkesrådsleder gjøre en vurdering av alles arbeidsoppgaver for å sikre at arbeidet i fylkesrådet blir mest mulig hensiktsmessig, sier Mevassvik som er glad for at avtalen er landet.

– Det er viktig å få til et samarbeid. Nå er vi innstilt på at vi i fellesskap skal bidra til å styre Nord-Trøndelag sikkert videre den tida som er igjen til vi fra 1. januar 2018 blir et samlet Trøndelag, sier Anne-Marit Mevassvik.