Namsos kommune ønsker å bruke opp mot 4,4 millioner over to år

Skal ruste opp for over 2,2 millioner

Etter to års jobbing kunne elevene på Høknes barneskole endelig ta i bruk klatrestativet til en prislapp på over 320.000 kroner.

OFFISIELL ÅPNING: Rektor Arnt Ivar Jakobsen foretok den offisielle åpninga av klatrepyramiden. 

RAGER HØYT: Det 6,5 meter høye tårnet gir store friheter for barna til å utfordre seg selv. 

TO ÅR: To år etter at elevrådet på skolen etterspurte en klatrepyramide – er den nå på plass. 

SATSER PÅ UTEOMRÅDER: Gunnar Lien og Knut Storeide håper å bruke 4,4 millioner kroner de to neste årene på uteområder til skoler og barnehager i Namsos. Her står de flankert av FAU-leder Kirsti Klingen og rektor Arnt Ivar Jakobsen. 

arkiv

NAMSOS: – Jeg har vært oppe på toppen fem ganger allerede! roper Christian Fredrik Hasfjord mens han svinger seg i pyramiden og tar nye tak som sørger for at han snart har nådd toppen nok en gang.

Mens Markus og Martinus sin nyeste hit runget over stereoanlegget i skolegården, ble allsangen avbrutt av rektor på Høknes barneskole, Arnt Ivar Jakobsen. Endelig skulle skolens nye klatrepyramide åpnes.

Han grep tak i mikrofonen – og elevene lyttet villig der de sto samlet ute i det varme været, sitrende av spenning.

Stativet reiser seg 6,5 meter høyt oppe i lufta. Under ligger det tartanmatter for å sikrer lite vedlikehold og god trygghet – og i fundamenteringa ligger det over 20 tonn med betong.

Fornøyd elevrådsleder

– Det har aldri vært så trivelig å kjøre på jobb som akkurat i dag. Når jeg kommer ned Skoglyvegen og ser denne flotte pyramiden, blir jeg glad. Når jeg ser dere teste den ut og smile, da blir jeg glad. Dette klatrestativet er et bevis på at hvis alle jobber sammen for å skape noe – så kan man klare alt, sier rektoren.

Elevrådsleder Kristin Flågan var i likhet med rektor Jakobsen et eneste stort smil i går formiddag.

– Det har vært den store «snakkisen» på skolen ei stund, og nå er det veldig mange som gleder seg til å endelig kunne bruke den, sier Flågan.

– Ja, gjett om! sier Telise Dahl mens hun på inn- og utpust forteller om hvor mye klatrepyramiden vil bety for seg og sine klassekamerater.

– Dette har vi venta lenge på. Den er kjempehøy, og så er den fallsikker, også er den kjempehøy!

Rådmann Gunnar Lien og assisterende oppvekstsjef Knut Storeide overvar åpninga av pyramiden – og kom samtidig med en gladmelding til andre skoler og barnehager i Namsos kommune.

– Skal gjøres skikkelig

For selv om skolens FAU og elevenes foresatte til sammen samlet inn 100.000 kroner, betalte barneskolen resten.

Og flere utbedringer av uteområdene i byen skal det bli.

– Vi kommer til å bruke 2,2 millioner kroner på å ulike skoler og barnehager i kommunen dette året. Vi har også forhåpninger om at vi kan bruke et tilsvarende beløp også i 2017. Men dette skal behandles politisk i starten av juni, sier Storeide.

– Det er mye penger?

– Skal det gjøres, så må det gjøres skikkelig. Det holder ikke med en malerpensel og litt maling. Vi mener dette er viktig – og derfor har vi prioritert deretter, sier Storeide.