Fyll sommeren med festivaler

EKSTREMSPORT: Ekstremsportveko har vært arrangert siden 1998, og har utviklet seg til en aktivitetsfestival der både små og store kan delta. 

arkiv

Norsk fjellfestival i Romsdalen, 10.–17. juli: Norsk Fjellfestival blir i år arrangert for 18. gang. Foruten et stort tilbud av felles fjellturer kan festivalen blant annet by på ulike foredrag, bryggedans og kurs om temaer som utendørs matlaging, fotografering, klatring og havpadling. Barna har selvfølgelig også tilbud om et bredt spekter av aktiviteter. Les mer: Norsk-fjellfestival.no

FJELLFESTIVAL: Norsk fjellfestival i Romsdalen er en av flere fjellfestivaler i Norge. Her kan du blant annet dra på felles fotturer. 

 

Skalldyrfestivalen i Mandal, 10.– 14. august: Skalldyrfestivalen er en tradisjonsrik matfestival hvor hele Mandal sentrum stenges og gir rom for et yrende folkeliv. Her kan du spise god sjømat og gå på konserter. Hele Bryggegata er fylt med restauranttelt, og sentrum byr på musikk, tivoli, utstillere og nattåpne butikker. Les mer: Skalldyrfestivalen.weebly.com

SKALLDYRSFEST: Bryggegata i Mandal er full av liv under Skalldyrfestivalen. 

 

Karlsøyfestivalen 5.–10. juli: Karlsøyfestivalen i Nord-Troms kaller seg en fest for og en feiring av alle positive motkrefter. Den skal være en markering av motstand mot et samfunn der de viktigste verdiene er lønnsomhet, konkurranse og grådighet. Her kan du delta på ulike seminarer og workshops, få med deg konserter og spise gratis middag fra folkekjøkkenet. Festivalen har også sin egen familiecamp. Les mer: Karlsoyfestivalen.wordpress.com

FAMILIECAMP: På Karlsøyfestivalen kan familiene nyte rolige omgivelser i en egen familiecamp. 

 

Dyrsku'n i Seljord, 9.–11. september: I hele 150 år har det vært dyrskue i Seljord, og i år er det dermed duket for jubileumsfeiring av et av Norges største og eldste arrangement. Husdyrutstillinga står fortsatt sentralt, men det er også utstillinger av husflid og håndverk, skogsdrift og annet knyttet til landbruk og bygdeliv. I tillegg er Dyrsku'n blitt en viktig møteplass med underholdning og ulike aktiviteter. Les mer: Dyrskun.no

FESTIVALLIV: Norske festivaler kan by på alt fra musikk og moro til kultur og ny kunnskap. Her danses det under den årlige Seljordfestivalen. 

 

Hestivalen i Savalen, 26.–31. juli: Hestivalen i Savalen på Tynset har blitt en årlig begivenhet for hesteinteresserte folk, først og fremst dem som liker å bruke hesten på tur. Foruten rideturer kan Hestivalen blant annet by på lavvofest, lassokasting, hesteskokasting og hesteflettekonkurranse. Les mer: Hestivalen.no

Morellfestivalen i Hardanger, 28.– 31. juli: Sentrumsområdet på Lofthus i Hardanger danner kulissene for morellens egen festival. Det største trekkplasteret er NM i morellsteinspytting, hvor både små og store har finpusset på spytteteknikken før den store dagen. I tillegg blir det ulike show, konserter og salgsboder. Les mer: Morellfestivalen.no

MORELLER: Morellene i Hardanger er ikke bare gode, de har også sin egen festival. 

 

Tankeranglingfestivalen i Hedalen, 28.–31. juli: Festivalen er inspirert av Arne Næss' «rangling» i både fjell og tanker. Tankeranglingfestivalen skal være en møteplass for mennesker som vil tenke, samtale, leke og oppleve. Gjennom dialoger, foredrag, naturopplevelser og fordypelse i utvalgte temaer skal festivalen bidra til å bygge nettverk og relasjoner mellom mennesker på tvers av alder, kultur, religion og sosial plattform. Les mer: Tankeranglingfestivalen.no

Gladmatfestivalen i Stavanger, 20.-23. juli: Gladmat kaller seg den ledende matfestivalen i Norden og skal skape en møteplass for forbrukere og foredlere av mat. Her kan du smake på både nisjeprodukter og oppleve det siste innen mattrender. Les mer: Gladmat.no

MATFESTIVAL: Gladmatfestivalen er en av mange matfestivaler om sommeren. Her er Erna Solberg og Ingrid Espelid Hovig på festivalen. 

 

Ålesund Båtfestival, 13.–16. juli: Arrangøren kaller festivalen en viktig maritim festival og en ramsalt folkefest for byens befolkning og besøkende. Festivalen har tilbud for både små med både utstillere, konserter, underholdning og aktiviteter. Les mer: Batfestivalen.no

BÅTLIV: Sommer er for mange ensbetydende med båtliv, og vil du oppleve ekstra mye liv til vanns, kan du reise til Ålesund Båtfestival. 

 

Dei nynorske festspela, 23.–26. juni: Festspillene avholdes på Ivar Aasen-tunet og andre steder i Volda og Ørsta og er en årlig mønstring av nynorskorientert kultur, representert med alt fra litteratur og nynorskhistorie til musikk og bildekunst. Programmet består blant annet av opplesninger, litteratursamtaler, språkdebatter, prisutdelinger, konserter og kunstutstillinger. Les mer: Festspela.no

IVAR AASEN: Dei nynorske festspela arrangeres hvert år i Ørsta og Volda. Her fra åpninga i fjor. 

 

Norsk laksefestival i Surnadal, 23.–26. juni: Laksefiske står selvsagt i festivalens sentrum, med blant annet fiskekonkurranse med 30.000 kroner til vinneren. Samme sum går til den som vinner det tradisjonsrike andeløpet: Et tresifret antall badeender kastes i elva Surna, den som «svømmer» raskest vinner. Festivalen kan også by på konserter, show og annen underholdning. Les mer: Norsklaksefestival.no

Seljordfestivalen, 6.–10. juli: Seljordfestivalen ble tidligere kalt Dansebandfestivalen i Seljord, og kan fremdeles by på mye dansbar musikk. Av andre aktiviteter kan nevnes humorshow, dansekurs, kurs i ølbrygging og fjellturer. Les mer: Seljordfestivalen.no

Ekstremsportveko på Voss, 26. juni–3. juli: Ekstremsportveko er et av verdens største ekstremsportarrangement. I tillegg til å være en sportsfestival med konkurranser for profesjonelle utøvere, er det også en musikkfestival og aktivitetsfestival. Her kan både barn, ungdom, voksne og eldre prøve seg på ulike friluftsaktiviteter av mer og mindre ekstrem karakter. ekstremsportveko.com

EKSTREMSPORT: Ekstremsportveko har vært arrangert siden 1998, og har utviklet seg til en aktivitetsfestival der både små og store kan delta. 

 

Tomatfestivalen på Finnøy 19.–21. august: Hvert år ser man bilder av den elleville tomatfestivalen i Spania, men også Finnøy har sin egen tomatfestival. På Finnøy dyrkes det mest tomater i hele landet, og festivalen har faglig fokus på tomater i tillegg til underholdning og aktiviteter for store og små. Les mer: Tomatfestivalen.no