Klargjør til tre travle måneder

– 400 kvadrat må vaskes

Alle rommene i slektsgården fra 1880 er vasket, en ny paviljong er snekret opp og Anne Marit Bertnum og Jon Heir er nå klare for årets tre travle laksemåneder.

Gleder seg: Anne Marit Bertnum setter på plass krona på verket før innrykket av ivrige laksefiskere starter, FOTO: BJØRN TORE NESS 

Mange faste: Anne Marit Bertnum og Jon Heir forteller at de har flere gjester som kommer tilbake år etter år. 

arkiv

VIBSTAD: – Det er jo veldig mye jobb i forkant av åpninga av Namsen. Jeg liker å ha det ferdig i midten av mai, slik at jeg har litt tid til å gjøre småting rett før åpninga. Det er jo 400 kvadratmeter med rom som må vaskes, sier Anne Marit Bertnum.


Forandringer

Sammen med Jon Heir har de siden 2000 tilbudt fiskere både husly, fiskemuligheter i valdet de har sammen med flere grunneiere – samt matservering i gården fra 1880 på Vibstad.

– Hvert år pleier vi å gjøre noe nytt med bygget. Mange av dem som kommer tilbake år etter år, sier at det nettopp er dette med forandringene som gjør at de husker oss. Samtidig satser vi på å ha det koselig, sier Bertnum.

Både Heir og Bertnum trår til i husvasken og klargjøringa til fiskestarten, men bookinga står Heir for mens Bertnum har ansvaret for matlaginga til gjestene." Nå venter tre arbeidssomme måneder, men det er like artig hvert år.

ANNE MARIT BERTNUM og JON HEIR


– Det som er litt artig er at flere av gjestene liker å svinge en tur innom kjøkkenet for å lukte litt hva som kommer til middag, ler Bertnum mens hun forteller videre at det i første omgang kommer et parti gjester på 18 personer tirsdag morgen.


En del arbeid


Utleie av rom på gården er kun en bigeskjeft for Heir og Bertnum. Han har jobb på sykeheimen i Overhalla, mens hun jobber 90 prosent som nattevakt i Overhalla kommune.

– Blir ikke det veldig travelt?

– Jo det blir jo en del arbeid, men det går bra, sier Bertnum, som også mener åpningsdagen er, og alltid har vært, en spesiell dag.

– Fisker dere noe selv?

– Jeg fisket en del før vi startet med utleie og slikt. Nå tar det så mye tid at vi rett og slett ikke ser råd til å fiske noe særlig.

– Nå venter tre arbeidssomme måneder, men det er like artig hvert år, sier både Heir og Bertnum.


Mange tilreisende

I løpet av sesongen kommer det mellom 18 og 20 personer innom gården hver uke, noe som tilsvarer rundt 270 gjester innom gården i løpet av juni, juli og august.

– I år er det en gjeng som kommer med 18 fiskeentusiaster. Sjefen der skal faktisk komme tilbake og da har han med seg slekt og venner. det synes vi er artig. Det er på en måte en anerkjennelse på at vi gjør noe rett, mener det blide paret.