– En helt avgjørende innsats

– At de kom fram til stedet og gjorde riktige tiltak så fort, var avgjørende for å hindre en langt større utmarksbrann, sier brannsjef Ståle Ruud i Namsos.

UVURDERLIG: Innsatsen til «Salsnesgjengen» var imponerende, mener brannsjef Ståle Ruud. 

arkiv

NAMSOS: Han skryter uhemmet av de tre lokale brann- mennenes innsats, og mener de fortjener blomster og mer til etter helgas kløktige og solide innsats.

– De tre kom først til stedet, skaffet seg oversikt, tok viktige og riktige beslutninger og iverksatte tiltak, sier Ruud som forteller at andre styrker ble alarmert. Lang kjøreveg gjorde imidlertid at «Salsnesgjengen» måtte jobbe hardt og alene for å hindre at en større utmarksbrann skulle få utvikle seg i et krevende terreng. Været – utsiktene til fortsatt fint vær – var også ugunstig for et eventuelt videre brannforløp.

– De tre karene fikk kontroll på brannene og etter hvert slokket dem. Det brant tre steder – i nærheten av hverandre. Alt var slokket klokka 15.06, opplyser Ruud.

Og det er bra når vi tar med i betraktninga at alarmen gikk klokka 14.02.

Brannsjefen er glad for å ha et lokalt deltidsbrannvesen.

– For mange er dette den eneste, men svært viktige og mange ganger avgjørende beredskapen, for å håndtere mange typer hendelser, påpeker brannsjef Ståle Ruud.