– Kjempedag for store og små

Åpen smie, flere salgsboder, kunstutstilling og omvisning på museet er bare noe av det Sagbruksmuseet på Spillum har å tilby når de inviterer til familiedag førstkommende lørdag.

Inviterer: Kjell Roger Eikeset og Hilde Kristin Øien inviterer til familiedag på Sagbruksmuseet. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Mange kjenner nok til arrangementet som gikk under navnet «Sagdag». Det har nå endret navn til «Familiedag» for å forhåpentligvis trekke til seg flere folk, men de har også gjort noen endringer for å favne et breiere publikum.

– Vi legger opp til det vi tror vil bli en kjempedag for både store og små. Det vil henge en kunstutstilling av Mildrid Rønes på snekkeriet, barne- og ungdomskorpset vil komme for å spille, Ragnar Prestvik i Melamartna-komiteen kommer for å fortelle litt om årets martna og kajakklubben vil ha litt demonstrering nede ved kaia. Dette er bare noe av det vi vil friste folk med, sier Hilde Kristin Øien, museumspedagog ved Sagbruksmuseet.


Innblikk

Det vil også være salg av mat og flere aktører kommer med salgsboder med litt av hvert. Saga og høvleriet vil også være åpen, og her kan publikum få et innblikk i hvordan det hele foregikk før i tida. En annen ting som jeg synes er veldig morsomt, er at smia skal være åpen og i drift. Her skal en person stå og vise fram hva smia kan brukes til, forklarer Øien.

Aktiviteter for barn er også noe arrangørene av Familiedagen vil satse litt mer på, og derfor vil det være flere aktiviteter rettet mot barn. Redningsbåten Elias vil ta turen, det vil bli arrangert spikkekurs hvor de som tar det kan få prøve å spikke seg ei seljefløyte etter kurset.

– Vi har kjøpt inn masse plaster, sier Øien spøkefullt.


Gleder seg

– Ellers vil midtnorsk båtverksted komme og vi vil ta i bruk området nede ved kaia. Hele området i og rundt Sagbruksmuseet skal tas i bruk denne dagen, fortsetter Øien.

Hun mener det er morsomt at de nå kan få til noe som kanskje kan trekke enda flere folk til Spillum og museet. Samtidig er det greit å få unna en vårdugnad slik at området er litt mer ryddet, mener Øien.

– Så håper vi at været er på vær side, ler hun.

Namdalsringen vil også ta turen innom for å svimnge seg rundt, og det vil bli servert en dose trekkspillmusikk i løpet av dagen.

– Så kommer det mann som heter Erik Foss. Han har over 500 motorsager i samlinga sin, og kommer til Namsos med noen av dem, sier Kjell Roger Eikeset.

– Vi tror dette blir en kjempedag, og vi håper at så mange som mulig kommer for å tilbringe dagen med oss, sier Øien.